Nyheter

Inga pengar för att uppgradera lekparker

Nyheter Två medborgarförslag om att göra lekparkerna i Skillingaryd lite roligare avslogs av tekniska nämnden.  – Pengarna saknas, säger Jerry Karlsson (L). 

Arkivfoto

De två Skillingarydsborna som lämnat in medborgarförslag gällande att uppgradera lekplatserna vid Movalla och på Femkampsområdet avslås. Det beslutade tekniska nämndens vid sitt senaste nämndmöte.

– Det finns en plan för hur vi ska uppgradera våra lekplatser. Budgeten är försvinnande liten och vi har inte mycket att välja på så det blir avslag på dessa förslag. Säkerhetsbesiktning görs alltid med jämna mellanrum, lovar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

– I förslaget gällande lekplatsen vid Femkampsområdet var det också en önskan om ny asfalt på cykelvägen. Där finns det också en prioritering för antalet trafikmängd som vi jobbar efter, menar Jerry Karlsson (L). 

Taggar

Dela


8 reaktioner på Inga pengar för att uppgradera lekparker

MJo
En fråga vart tar pengarna vägen. Sörgårdsskolan uteklassrumm slås ständigt sönder och skolan kan knappast använda det, på grund av att elever kan skada sig. Sist nyligen var det färg inkastat i rutschkanan på Bullerbyn. Ena gången med lösninsmedelbaserad färg och andra gången med vattenbaserad där rengöringsarbete var drygt Kostnad nästan 40.000 kronor och kostnaden för den ständiga skadegörelsen på Sörgårdsskolan uppgår till långt mer. Så föräldrar, försök ha koll på vad era barn gör, för vi är ansvariga för våra barn och ungdomar. Det är mycket bättre med nya lekparker än att återställa efter skadegörelse hela tiden.

Vad händer med den lekparken som skulle byggas vid Snickargatan/Dammen?

Håller med föregående, Vaggeryd har fått tre (som jag vet) nya lekplatser på kort tid. Strömfallet, Kvarnen och den som är för mindre barn bakom Lilla Kulla. Var är Skillingaryds? Uppe vid Alshultsområdet området finns en plats som skulle passa perfekt för lekpark. I dag finns två gungor och en liten rutschkana. Utveckla den! Det är ett område dit det flyttar många barnfamiljer nu när det är generationsskifte där. Dessutom finns pulkabacken vilket gör området attraktivt även vintertid.

Inga pengar. Vad är det för kommun vi bor i. Men pengar till att ge bonus till kommunanställda det finns det till. Nu får ni skärpa er hur tror ni att det ska flytta barnfamiljer till oss om det inte är attraktivt.

Anna, det är lekparken vid Movalla.
Bra mycket finare bild än verkligheten.

Känns hopplöst att önska något i denna kommun.
Finns aldrig pengar till mer en alla idiotiska lösningar som aldrig är genomtänkta från början till slut…

I Vaggeryd har det nu satsas på flera fina lekparker och promenadvägar längs Lagan.
Något sånt bör också göras i Skillingaryd.

Området som i folkmun kallas Fårahagen, utmed Nyholmsvägen skulle bli ett perfekt område för grill, lek och som också kunde nyttjas av förskola och skola.

Vart går alla pengar kommunen får in då? Verkar som dom som sitter där inte kan förvalta dem väl eller plocka dem i egna fickor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *