Nyheter

Inga solceller anläggs på Movallatak

Nyheter Motionen om att skyndsamt anlägga solceller på idrottsplatsen tak blev avslagen i kommunfullmäktige

KD, C och EMP lämnade i november 2022 in en motion till kommunfullmäktige att snabbutreda de tekniska förutsättningarna samt upphandlingsunderlag för solceller på Movallataket under första halvåret 2023 och att genomföra investeringar för iståndsättning senast 1 april 2024. 

Tekniska nämnden var en av två nämnder för remissrunda och de anger att man är rent allmänt positiva till förslaget men säger att en noggrann och kvalificerad utredning måste göras innan eller i samband med att medel budgeteras och beslut om investeringen görs. ”Det är en fördel om utredningen kring solceller görs innan taket byts på Movalla ishall” meddelar tekniska nämnden. 

I kommunstyrelsen förordade man kommunfullmäktige att avslå motionen då kultur- och fritidsnämnden angav i sitt remissvar att man antagit en långsiktig investeringsplan för Movalla IP och i vilken föreslagen medel för åtgärder av taket. Investeringsplanen kommer hanteras i 2025:års budgetprocess.
Jörgen Johansson (C) reserverade sig då mot kommunstyrelsens beslut till förmån för motionens förslag. 

I kommunfullmäktige frågade ordförande Oskarsson (M) om ledamöterna kunde gå efter kommunstyrelsens förslag, vilket man gjorde.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *