Nyheter

Ingen åtgärd vid Karlavägen

Nyheter Medborgarförslaget om att göra om Karlavägen i Vaggeryd till gårdsgata och en maximal hastighet på 30 avslogs.

Arkivbild

I våras lämnade ett medborgarförslag in till kommunen. Ambitionen var att kommunen ska göra om Karlavägen, öster om Håkan Trullsons väg, till en gårdsgata och sänka hastigheten på sträckan, eftersom många barn rör sig i närheten till och från idrottsplatsen.

– Vi har väldigt många lastbilar som passerar och just 30 kilometer i timmen har vi vid skolor och förskolor. I dagsläget gör vi ingen åtgärd, men vi lägger med det här förslaget för framtidens trafiksäkerhetsåtgärder, berättar tekniska nämndens ordförande Jerry Karlsson (L).

Medborgarförslaget avslås därmed med motiveringen att Karlavägen är en försörjningsgata samt att kommunen, som princip, använder sig av hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen endast utanför skolor. Därutöver faller ansvaret för att hålla rådande hastigheter på fordonsförarna enligt gällande trafikförordning, men tekniska nämnden kommer att göra en översyn i kommande prioritering av trafiksäkerhetshöjande åtgärder utifrån tilldelade budgetmedel.

Taggar

6 reaktioner på Ingen åtgärd vid Karlavägen

Bygg en rondell vid PMC-korsningen så det blir omöjligt att köra i 100. Då är problemet med för höga hastigheter löst. Blir säkert för boende och för alla barn som tar sig till idrottsplatsen.

En vändzon i stället där från Storgatan och in mot PMC. De behöver inte åka på Karlavägen utan behöver bara koncentrera sig på att komma till och från industrin. Inget mera 😊. Sedan borde det vara förbjudet att parkera sina bilar längs Karlavägen då det blir en trafikfara

Karlavägen en försörjningsgata Från vad? Centrum? Är det inte Håkan Trulsons väg som är det från Hokvägen för lastbilar. Vi skulle inte ha någon lastbilstrafik som kör genomfart i centrum, men vad har hänt sedan Götaforsvägen blev Huvudled? Jo, trafiken har ökat.

Då är det ju märkligt att det inte är 30 förbi Nyckelpigan på Storgatan.
Många föräldrar struntar i att stänga grinden som dessutom inte har samma säkerhetskedjor som andra förskolor har i kommunen

På en gårdsgata eller som det även heter gåfartområde är maximal hastighet sju km i timmen – ej 30 som förslaget var.

Gör parkeringsförbud på ena sidan av vägen, blir väldigt trångt att komma igenom ibland när folk parkerat på bägge sidor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *