Nyheter

Ingen enkel namnändring

Nyheter Nestors eller Götarps Hage. Ett enigt arbetsutskott blev en oenig kommunstyrelse och ärendet med namnändring blev därmed återremiss.

– I kommunstyrelsens arbetsutskott var vi eniga om namnändringen från Götarps hage till Nestors, men under kommunstyrelsens möte hade Kenneth Åberg (S) varit i kontakt med museiföreningen i Vaggeryd som hjälper Kultur- och fritidsnämnden med namnsättningar och nu visar det sig att det inte var så enkelt att bara byta namnet på området söder om Vaggeryd, säger Gert Jonsson (M) som säger att kommunstyrelsens blev mer och mer övertygande om att namnändringen inte var helt okej.

– Kultur- och fritidsnämnden har inte lämnat med skrivelsen från museiföreningen i sitt remissvar. Det som gör oss bekrymrad är att alla handlingar redan bytt namn och området har fått nya namnet även på vår hemsid, berättar Kenth Williamsson (S).

– Känns lite slarvigt. Vi återremitterar detta till kultur- och fritidsnämnden som får göra detta ordentligt med underlaget från museiföreningen. Händelserna på digitala kanaler har gått i förväg, tyvärr, avslutar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Det var fullmäktigeledamoten Lennart Karlsson (-) som lämnade in motionen om förslaget att ändra Götarps hage till Nestors i januari i år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *