Nyheter

Ingen fast månadsersättning till skyttar

Nyheter Medborgarförslaget som inkom till kommunfullmäktige gällande kommunens skyttar har tekniska nämnden yttrat sig om. "Det är tillfredställande i dagsläget"

Arkivfoto

Tidigare i höstas inkom ett förslag från en kommuninvånare om att kommunen ska ge en fast månatlig ersättning till de personer som är kommunskyttar, exempelvis 2 000 kronor finns angivit i förslaget. 

– De personer som sköter denna viltvård har i dag nästintill ingen ersättning och åker genom kommunen med egna bilar och med egen utrustning. För att få ersättning skall de skicka in en blankett i efterhand som de upplever som krånglig. Detta kan kvarstå, men de bör ha någon form av grundersättning. De gör en viktig insats genom att hålla skadedjur såsom grävling, räv, fåglar med flera djur borta från olämpliga ställen samt skjut av skadade, lidande och aggressiva djur, skriver kommuninvånaren från Vaggeryd som lämnade in medborgarförslaget.

Kommunstyrelsen skickade förslaget för yttrade till tekniska nämnde och miljö- och byggnämnden som ska besvaras innan jul. 

– Vi yrkar avslag på förslaget. Det vi har nu är ett bra system och vi har pratat med skyttarna också. Det fungerar i dagsläget tillfredställande, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Ingen fast månadsersättning till skyttar

Jakt är trots allt en hobby men reseersättning borde man få annars finns det säkert många som vill ställa upp åt kommunen med denna service.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *