Nyheter

Ingen förändring på torget i Skillingaryd

Nyheter Tekniska utskottet har gått igenom förslagen från medborgarna och nästa år kommer Vaggeryds centrum att vara klar. Dock får Skillingaryds torg vänta.

Arkivfoto. Skillingaryds torg blir som den är. Just nu iallafall.

Sedan några år tillbaka har kommunen jobbat fram en idékatalog om hur utvecklingen av Vaggeryds centrum kan se ut. Det har förts dialog med bland annat fastighetsägare och handlare för två år sedan.

De förändringar som gjorts sedan dess är ombyggnation av gång- och cykelväg på Storgatan, parkeringsplatser på Nådastigen och Stationsgatan samt ombyggnation av Östergatan nu senast. Etapp fyra – torget i Vaggeryd – har diskuterats och nästa år kommer denna att vara klar, även om små medel kommer att användas för att förändra.

– Efter den medborgardialogen vi hade justerade vi på förslaget och tillgodoser de önskemål som kom fram. Nu ska skisserna vidare till kommunstyrelsen och förhoppningsvis blir genomförda nästa år, säger P O Toftgård (C) ordförande i tekniska utskottet.

På frågan om Skillingaryds centrum är aktuellt för någon ombyggnation svarar PO;

– Vi  kommer att satsa på Storgatan i Skillingaryd framöver. Vi börjar diskussionen med intresseföreningen. Utmed Storgatan är det vid och intill mejeritomten som det blir aktuellt, svarar P O Toftgård.

 

Taggar

4 reaktioner på Ingen förändring på torget i Skillingaryd

Kan någon förklara varför allting ska ske i Vaggeryd först. Dra ner på öppettiderna på biblioteket , men lägga miljoner på ett torg som redan är färdigt. Men det går också att satsa lite i Skillingaryd. Väntar på lite synpunkter från södra delen av kommunen. Varför är det så tyst.

Stämmer in i Kerstins frågeställning. För några år sedan togs ett beslut att utveckla både Vaggeryds o Skillingaryds centrum, med början i Vaggeryd, men nu stryker man tydligen Skillingaryds centrumutveckling.??!! Det är hög tid att det satsas
i Skillingaryd också.

Eftersom Jönköpingsvägen i Vaggeryd är bedrövlig och Storgatan i Skillingaryd något bättre så vill de styrande göra den sistnämnda lika katastrofal.
Det måste ju vara rättvist. 🙁
Tänk om, tänk rätt.
Låt Storgatan vara som den är och gör torget i stället trevligare.

Tycker också man borde göra om mer i Skillingaryd.
Gör det lite mer som Vaggeryds centrum med lite fina affärer runt i kring.
Inte bara en tråkig raksträcka. Se till så alla butiker blir mer samlade, mycket trevligare och fler folk kan gå på ”stan”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *