Nyheter

Ingen förlängd parkeringstid i centrum

Nyheter I ett medborgarförslag har önskan om att förlänga parkeringstiden vid torget i Skillingaryd från en till två timmar för att ärenden ska hinnas med. 

Medborgaren önskar parkera två timmar istället för en

Medborgarförslagets bakgrund var att invånaren skulle göra besök både hos tandläkare och apotek och det inte finns någon chans att hinna med detta under den timma som man får parkera vid centralplan i Skillingaryd. 

– Vi är tydligen många som har samma problem och det är inte bara min kombination av tandläkare och apotek utan även andra aktiviteter som det inte finns en rimlig chans att klara av inom den utsatta timman, skriver medborgaren i sitt förslag till kommunen. 

Kommunfullmäktige beslutade att sända vidare förslaget till tekniska nämnden som nu haft uppe parkeringstiden vid sitt senaste möte. 

– Vi vidhåller det beslut som vi haft tidigare att de närmaste parkeringarna i centrumkärnan ska vara en timmas parkering för att det ska vara ett stort flöde. Utanför kärnan är det två timmar och i villaområden 24 timmar. Det ska vara ruljangs för handels skull. Vi yrkar avslag på medborgarförslaget, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

I juni 2017 fastställdes principerna för parkeringstider:
De mest centrala områden/gångfartsområden i Skillingaryd och Vaggeryd gäller en timmas parkering, vid vardagar, mellan klockan 08.00–19.00 (lördagar 08.00–15.00). Övriga centrala delar utanför gångfartsområden två timmars parkering, vid vardagar, mellan klockan 08.00–19.00 (lördagar 08.00–15.00). Övrig parkeringstid inom tätbebyggt område är 24 timmar utifrån trafikförordningens regler. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Ingen förlängd parkeringstid i centrum

Jag förstår beslutet kommunen vill inte ha något levande samhälle jag la ett förslag att bygga en sen på torget för några år sedan men det gick inte . Då fanns ju åtminstone en försäljare där och jordgubb försäljning på våren men det blev för duett och stå där så nu är det ingen.

Märkligt, jag handlar ofta i Skillingaryd och två timmar borde gälla, det är sällan särskilt upptaget på exempelvis Stationsgatan, står där några så är det ofta sådana som står där hela dagarna

Kan förstå att man inte vill att personal till diverse ska stå hela dagarna, men att utöka till två timmar ser jag däremot inget problem för.
Tänk om man vill fika och annat. Så mycket bilar lär det inte bildas, hellre det än att de mestadel står tomt, inte så effektivt heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *