Nyheter

Ingen kommunal hundrastgård

Nyheter När medborgarförslag om att bygga en hundrastgård i kommunal regi behandlas av kommunstyrelsens arbetsutskott, blir förslaget att avslå det hela.

Arkivbild

Det finns några medborgarförslag om att inrätta en kommunal hundrastgård. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen ska avslå medborgarförslaget. De konstaterar att det finns flera andra frågor och åtaganden som är viktigare för kommunen att hantera.

Man är inte emot idén men anser att en hundrastgård bör drivas i till exempel föreningsregi. Då kan en förening ansöka om bidrag från kommunen för att etablera en sådan verksamhet och där föreningen sedan ansvarar för driften av en rastgård.

Det finns också ekonomiska överväganden i underlaget till beslut då en grov kalkyl visar att det skulle kosta 300 000–400 000 kronor att bygga en hundrastgård och därtill en driftskostnad på omkring 50 000 kronor årligen.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Ingen kommunal hundrastgård

Så dyrt är inte staket , bara bortförklaringar av kommunen . Men om man beräknar hur dyrt de köper in sina förbrukningsvaror ,enligt uppdrag granskning ,så kanske det blir väldigt dyrt !

Sätt upp ett staket runt Vasaparken i Skillingaryd, den parken används inte till något vettigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *