Nyheter

Ingen ny avlastningsväg än…

Nyheter Motionen om en ny väg ska byggas för att avlasta Valdhultsvägen fick ett avslag i kommunstyrelsen

Arkivfoto innan ombyggnationen

– Vi avslår motionen. Vi vill ha en mer översiktlig bild då vi planerar bostadsområden också. Frågan fick gå till votering där avslag vann med 10 – 3. Men vi har med oss tankarna framöver, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi tror på detta. Det är en kraftig trafik och man behöver göra en avlastning. Jag tror att det här är en väg som kommer framöver, säger Kenth Williamsson (S).

Det blev alltså ett nej i både kommunstyrelsens arbetsutskott och i kommunstyrelsen på Marijo Corkovic (S) motion där ärendet var att bygga ny väg för att avlasta tunga trafiken från Valdshultsvägen i Skillingaryd. I maj månads kommunfullmäktige debatterade motionären om sitt förslag;

– Valdshultsvägen är enda vägen i Vaggeryd kommun som drar igenom centrum för att komma till E4:an. Många barn korsar Valdshultsvägen för att komma till skolan. Många föräldrar är oroliga och vägen är alldeles för tungt belastad. Det är dags att vi ska se över säkerheten för barnen som bor på det området i Skillingaryd, säger Marijo Corkovic (S) till kommunfullmäktiges ledamöter.

Taggar

5 reaktioner på Ingen ny avlastningsväg än…

Både barn och vuxna finns som inte har något val än att gå och cykla utmed Valdhultsvägen eftersom de bor strax utanför samhället. Varför bryr sig inte kommunen om deras säkerhet ?

Avhjälps lätt med en 30-skylt .
Sätt den där tätortbebyggelsem börjar o låt den bli gällande till Åkersvägen.

Är det ingen gång. o cykelväg gjord?

Till en början kan man flytta 50 skylten längre bort så bilisterna får sakta ner tidigare
Som det är nu har de alldeles för hög fart när de kommer till avsmalningen Kommer man från Rönngatan och stannar vid stoppet kommer det bilar i vänsterfilen i hög fart ( de måste ju hinna före de mötande )
Det är otäckt för det är tung trafik som kör där

Trafikflödet minskar väl inte för att man kör saktare. Det är ungefär som att öka skatten på bränslet det tar bara mer tid och blir dyrare. Bättre att se till att de regler som finns efterlevs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *