Nyheter

Ingen oberoende covid-granskning av omsorgsverksamhet

Nyheter Thomas Axelsson (KD) lämnade in en motion till kommunfullmäktige angående att tillsätta en omedelbar, oberoende granskning hur smittspridningen har skett i kommunen. – Vi vet inte idag om vi har jobbat på rätt sätt, men vi vet att vi har gjort vårt bästa. 

Socialchef Lotta Damberg kritiserade media under gårdagen att dessa inte kontaktar rätt huvudman när granskningen från IVO anlände

Fullmäktigeledamoten Thomas Axelsson (KD) har lämnat in en motion med följande förslag: att kommunfullmäktige omedelbart tillsätter en oberoende granskning hur hantering av tester och kommunikation av smittspridning av covid-19 har skett inom kommunen. Dessutom begärt en genomlysning av de åtgärder som vidtagits.

– Vi utsätts för ganska många granskningar, både nationellt och lokalt. Vi avslår motionen då vi är mitt uppe i pandemin just nu. Beslutet blev avslag och (KD) gjorde en reservation mot beslutet som togs, säger Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden.

Motionen har även remitterats till kommunstyrelsen, miljö- och byggnämnden, socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden för yttrande senast den 3 december.

– Motionen avslås för att vi är mitt uppe i pandemin. Vi vet inte i dag om vi har jobbat på rätt sätt, men vi vet att vi har gjort vårt bästa och utvecklats i organisationen. Det är många som talar om hur det skulle ha skötts i efterhand. Men ingen visste hur det skulle bli när allt startade i mars månad. Det här är något alldeles nytt för oss alla. IVO-rapporten är inte klar, den pågår. Regionens granskning är klar. Vi skickar in våra underlag imorgon och vi jobbar med att svara på frågorna just nu. Vi ser inget skäl till att göra den granskningen som motionen avser i nuläget. Det kommer säkert fler granskningar och utvärderingar framöver, det gör det alltid i våra verksamheter, säger socialchef Lotta Damberg under kommunens digitala pressinformation under onsdagsförmiddagen. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ingen oberoende covid-granskning av omsorgsverksamhet

Om ni inte vet om ni jobbat rätt som ni säger då vore väl det hög tid som Tomas sa att ta reda på vad som brustit och vad som kan bli bättre – inte säga att vi vet inte om vi gjorde rätt. Det är sannerligen hög tid att ta reda på det då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *