Nyheter

Ingen parkeringsavgift önskas

Nyheter Medborgarförslaget om att införa parkeringsavgifter på kommunala gator och torg har varit på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord

Arkivfoto

Ett medborgarförslag inkom i februari där förslagslämnaren vill att kommunen ska införa parkeringsavgifter på kommunala gator och torg. Tekniska nämnden har fått yttra sig och de ser inget behov av att införa parkeringsavgifter. Kommunledningen delar tekniska nämndens uppfattning i ärendet och beskriver att inför kommunen parkeringsavgifter är det inte enbart intäkter utan även avgifter i form av uppsättning av parkeringsautomater och administration kring parkeringsavgifterna.

Att införa parkeringsavgifter kan även medföra att besökare och invånare upplever att det är dyrt och krångligt att parkera i tätorter och den lokala handeln påverkas negativt.

– Vi är eniga och lämnar ett avslag på medborgarförslaget, säger Ulf Abrahamsson (C) vice ordförande i kommunstyrelsens under arbetsutskottet senaste sammanträde.

Idag beslutar kommunstyrelsen i parkeringsavgiftsförslaget.

Taggar

9 reaktioner på Ingen parkeringsavgift önskas

Det är illa nog med begränsning till så lite som 1 tim. Frisörernas kunder t ex, de hinner inte på den tiden. Tätorterna måste vara inrättade så att centrala områden med affärer och service kan besökas utan krångel. Linus´ förslag är ett bra mellanting utan dyra investeringar, men även p-skivor kräver ju någon övervakning. /Linnéa

Bra beslut. En del av vår konkurrenskraft gentemot exempelvis Jönköping ligger i tillgängligheten till parkeringsplatser – och de skall vara gratis. Vi som bor utanför tätorterna behöver parkeringsplatserna för att kunna handla och uträtta andra behov. Man måste sluta flumma om cyklar och kollektiva transportmedel.

Parkegingsavgift i Skillingaryd o Vaggeryd låter som ett aprilskämt,följ de skyltar som är uppsatta med tider

Om sedan Vaggerydsborna kan lära sig att inte parkera på handikapplatser och lastzoner hade det blivit ännu bättre.

Det finns smidiga appar på mobilen att använda.
Låt dem som är för avgifter använda dessa. Att betala en frivillig avgift. Använd dessa pengar till att göra centrumdelarna till att bli mer tillgängliga för alla. Inte bara de som jobbar på Skillingehus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *