Nyheter

Ingen pedagogisk omsorg i Åker

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde under onsdagen beslutades att förslaget gällande pedagogisk omsorg vid landsbygdsskolan i Åker läggs på is..

Arkivfoto

– Om man nu inte kan ha skolverksamhet ska vi inte ha pedagogisk omsorg. Vi har haft dialog med föräldrarna som inte är intresserad av detta. Föräldrarna är nöjda med förskolan och problemet här är att man vill hämta och lämna på samma plats. För fritidshemsbarnen är föräldrarna inne på att hellre byta skola än att ha pedagogisk omsorg i Åker, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden beslutade därför att avslå sitt tidigare förslag om pedagogisk omsorg. Fördelarna överväger inte nackdelarna med att starta pedagogisk omsorg i stället för förskola i Åker, även om det är juridiskt hållbart. 

Det som talar för pedagogisk omsorg i Åker är: Lättare att organisera, inget krav på legitimerad lärare och det som talar emot är: Ingen undervisning, osäkert om behov finns, vårdnadshavare ej positiva, kan bli svårare att attrahera fler barn samt att det är en ekonomisk risk då det är osäkert barnantal…

Fotnot: Pedagogisk omsorg betyder att det inte finns något krav på behöriga pedagoger, som det är på ett fritidshem.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ingen pedagogisk omsorg i Åker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *