Nyheter

Ingen snö i december – då går nämnd mot nollresultat

Nyheter Tekniska nämnden godkände delårsrapporten.

Arkivbild

Vid delårsrapporten 2020 låg nämnden på minus 2,8 miljoner kronor. Detta år ser det bättre ut med plus 2,4 miljoner kronor. Men de kalla och mörka månaderna som återstår av året blir det ökade driftskostnader på fastighetssidan och prognosen på fastighetsverksamheten är satt på ett minus på 200 000 kronor vid årets slut, om inget oförutsett händer. Dock är vädret en stor faktor för pengarna i tekniska nämndens kassa.

– Som det ser ut nu så håller vi ett nollresultat när året är slut, men blir det snö i december är det kört, menar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

Ett överskott väntas på den allmänna markreserven, skogen, till 400 000 kronor då skog har sålts till förmån för exploatering. När det gäller kontot för samhällsservice landsbygd noteras ett underskott för 400 000 kronor som nu tekniska nämnden önskar ta ut fonderade medel för att täcka upp underskottet, då någon ekonomisk kompensation inte lämnats till nämnd efter förslaget om budgetbesparingen.

I konton för gator, vägar, parker, lekplatser, vatten- och avlopp och administration förväntas prognosen ligga i linje med budgeten. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *