Nyheter

Ingen snö kan ge teknisk nämnd nollresultat

Nyheter Vid tekniska nämndens sammanträde fanns delårsrapporten publicerad. Som tidigare år beror det mesta på snön för kommunkassan…

Snön föll under måndagseftermiddagen utanför kommunkontoret

Tekniska nämnden ser ut att klara ett nollresultat när året är slut, men allt beror på hur december blir… 

Olof Sjöholm (C) vice ordförande i tekniska nämnden:
– Skulle december månad bli snörik så blir det jobbigt… 

Kenth Williamsson (S) ordförande menar att förra vintersäsongen var tuff för nämnden:
– Asfalten tog mycket stryk då det växlade mycket mellan kallt och varmt och det slet sönder vägbanan. 

När det gäller fastighetsverksamhet bedöms kontot vara i balans mellan intäkter och utgifter. Fastighetsförvaltningen var framtung i början på året på grund av högre uppvärmnings- och vinterhållningskostnader. Inflationspåverkan under året mildras av det statliga elbidraget på strax över 3,2 miljoner kronor. 

Det allmänna markreserven på skogskontot ser ut att ge ett överskott på 700 000 kronor och det kvarstår mer försäljning kopplat till tomtförsäljningen som ger ett överskott. 

En miljon beräknas helåret gå minus när det gäller kommunala gator och vägar där det var en lång och intensiv vinterväghållning i början av året. 

200 000 kronor minus står samhällsservice på landsbygden för, utifrån att staten har höjt sina bidrag till enskilda vägar vilket då också ökar den kommunala utbetalningen av vägbidraget till enskilda vägföreningar. 

Vatten- och avloppsrening bedöms vara i balans mellan intäkter och utgifter. 

I rapporten finns beskrivet att inflationspåverkan varit påtaglig för verksamheternas finansiering. Det statliga el-bidraget har tillfört driftverksamheten totalt cirka 5,2 miljoner kronor som givit verksamheterna förutsättning att finansiera sina verksamheter utan neddragningar eller begäran om tillskottsbudget utifrån inflationspåverkan under året. De tre nya skolbyggnader som tagits i bruk under året har varit av stor betydelse för lokalförsörjningskontot för skolans verksamheter.

 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ingen snö kan ge teknisk nämnd nollresultat

Jaha och tittar man ut just nu så ligger ni redan back om ni inte slutar ploga förstås, vilket inte är ovanligt i denna kommun

Man undrar varför tekniska nämnden inte kan få in i sitt förstånd att varje vinter kommer det snö och kostnader för detta ska tas med i budget. Samma visa varje år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *