Nyheter

Ingen tumme upp för årlig kulturhelg

Nyheter Christer Sandén (KD) tycks få tumme ned på sin motion om att utveckla den lokala kulturhelgen i Vaggeryds kommun till att bli ett årligt evenemang.

Christer Sandén. Arkivbild

Hans tanke är att stärka den av kultur- och fritidsnämnden arrangerade kommunala kulturhelgen. Därför lämnade han i februari in en motion med förslag att kommunen ska utveckla kulturhelgen till ett årligen återkommande arrangemang genom att skjuta till pengar som tidigare gick till det numera avsomnade projektet Smålands Kulturfestival.

Vaggeryds kommun deltog under flera år i Smålands Kulturfestival, senast år 2016. Kommunen satsade då 80 000 kronor men utbytet blev klent, inte ens 100 besökande.

Christer Sandén vill nu att kommun ska använda de pengar som så att säga blir över till en årlig lokal kulturfestival. Den ekonomiska årliga tillskottet från kommunens kassa beräknas bli cirka 130 000 kronor.

– En bra idé, men sådana satsningar måste göras via kultur- och fritidsnämnden, anser kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Kulturdag på gamla Strömslunds på Smedjegatan i oktober 2012.

Taggar

2 reaktioner på Ingen tumme upp för årlig kulturhelg

Mycket bra! Men Gert har också en poäng. Hoppas bara att Kultur och fritid kan se igenom krutröken från deras övriga arrangemang och satsa på något som hör framtiden till.

Varför ska det överhuvudtaget daltas med vuxnas fritidsintressen?
Bilda förening, skapa förutsättnigarna utan skattepengar och genomför. Ni skulle antagligen ha dubbelt så roligt på vägen, samtidigt som vi kan använda mer pengar där de behövs inom vård, skola och omsorg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *