Nyheter

Bygglov på campingen får vänta

Nyheter Miljö- och byggnadsnämnden skulle besluta om förhandsbesked för uppförande av det nya servicebyggnaden vid Hjortsjöns camping, men punkten utgick.

Arkivfoto från sommarens bad vid Hjortsjöns camping

Kultur- och fritidsförvaltningen har lämnat in önskan om uppförande av nytt servicehus vid Hjortsjöns camping i Vaggeryd. Men miljö- och byggnadsförvaltningen informerar att punkten utgick vid senaste sammanträdet.

– Ja, ärendet på dagordningen om Götastrand 1:1 utgick för att det har kommit in nya uppgifter, säger Anna Jönsson, chef på miljö- och byggnadsförvaltningen.

Den sökta servicebyggnaden strider mot gällande detaljplan som är fastställd 1968 och 1959 då campingen är anlagd på mark som är avsedd för park eller plantering. I ytterligare en gammal detaljplan finns beslut att fritidsnämnden inte kunde räkna med att ytterligare stugor kunde uppföras och då bör en servicebyggnad, som upptar upp till tre gånger så mycket yta, även innefattas i beslutet. Dock kan bygglov medges om avvikelsen är liten och förenlig med detaljplanens syfte.

– Miljö- och byggförvaltningen ska hjälpa oss att försöka lösa det här. Problemet är att det står inte i detaljplanen att det är camping och därmed tillåts inte nybyggnation. Vi önskar sätta upp paviljonger som servicebyggnader och jag hoppas verkligen att vi kan bygga det nya till sommaren, säger Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *