Nyheter

Inget förhandsbesked i Nåthult

Nyheter En markägare i Nåthult vill bygga sju bostäder på sin mark, men miljö- och byggnämnden gjorde avslag på förhandsbeskedet.

Markägaren har inkommit med en önskan om ett förhandsbesked på sju bostäder på sin mark i Nåthult.

Placeringen av bostäderna är på skogsmark som bedöms som lämplig och grannarna har inget att tycka till om, men miljö- och byggnämnden tyckte att sju hus var för mycket att lämna ett förhandsbesked på.

– Vi avslog förhandsbeskedet, då vi tycker att sju hus borde gå in som en ansökan om en detaljplan istället, säger Johnny Wackt (KD) ordförande i miljö- och byggnämnden.

I ansökan meddelas att gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp ska göras. En ny vända får alltså göras av markägaren och då handlar det inte om förhandsbesked utan ansökan om detaljplan istället.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Inget förhandsbesked i Nåthult

Ena dagen står att läsa att VSbo vill bygga på landet nästa att om någon vill bygga där är det en massa krångel Hur rimmar det med en levande landsbygd
ALLA ska bo i Vaggeryd resten ska dö ut

Ännu en gång har herr Wackt uttalat sig om att kommunen inte ska utvecklas utan att alla byggen ska stoppas. Hoppas verkligen att kd och andra partier ser till att herr Wackt inte har några uppdrag efter valet i september.

Linus, det är helt korrekt att säkra förutsättningarna för nybyggande med en detaljplan, en dessutom fråga om likhet inför PBL.
Vänligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *