Nyheter

Inget hopptorn vid Hjortsjöns badplats

Nyheter Under gårdagens kommunfullmäktige avgjordes den mångåriga hopptornsfrågan vid Hjortsjöns badplats genom röstning

Dåvarande fullmäktigeledamoten Stefan Ottosson (KD) lämnade under augusti 2014 in en motion med förslag att kommunens ska bygga ett hopptorn vid Hjortsjös badplats i Vaggeryd.

Nu tre år senare kommer avgörandet i kommunfullmäktige efter att frågan har varit uppe tidigare.

Kultur- och fritidsnämnden gjorde avslag på motionen tidigare under våren.

– Vi bifaller motionen. Vi tror att vi kan erbjuda en ännu mer attraktiv kommun om vi har hopptorn. Vi skulle vilja att man ställer frågan, hur gör vi då. Vi har många kommunen i länet som har liknande hopptorn och de har fått detta till att fungera. Fint komplement till verksamheten, säger Viktoria Önneby (KD) i talarstolen.

– Den här motionen har legat ett tag. Den har varit uppe och vänt en gång. När det gäller bad och friluftsliv så är nämnden kunnig i ärendet. Utredningen lyfter fram aspekter till detta och säkerhetsfrågan måste funderas och bejakas innan beslut. Olyckstillbud kommer det att bli. Min slutsats i detta finns det bättre sätt att vara attraktiv i. Avslag, menar Gert Jonsson (M).

– Bifall av motionen givetvis. Det blir en död badplats annars. Det här skulle höja statusen enormt. Nu måste något byggas. Ska vi förbjuda dykning också? frågar sig Lennart Karlsson (V).

– Vi ska inte förlänga kvällen om ett hopptorn. Jag håller med Viktoria. Hur kan vi göra för att bygga ett hopptorn. Någon kommer att bryta ett ben, men hur många hälsenor går av i sporthallen? Har kultur- och fritidsnämnden gjort missbedömningar i alla satsningar vi gör. Det är vi här i kommunfullmäktige som ska besluta om ja eller nej. Jag ger bifall till motionen, säger Ulf Abrahamsson (C).

– För det första blir jag irriterad när man inte förstår vilken kompetent nämnd vi har.  Tillgången och ansvar till hopptornet har man dygnet runt. Det var en enig nämnd att avslå detta med hopptorn. Avslag till motionen, menar Tuula Ingner (S). 

– Åk runt och titta i länet att det finns mängder med hopptorn och annat. Låt barnen leka. Bifall till motionen, säger Pelle Philip (C)

Kommunstyrelsen vill avslå motionen efter att att ha gått samma väg som svarande remissinstans kultur- och fritid. Hopptornets öde avgörs med röstning av ledamöterna.

Resultatet blev 28 ja och 12 nej röster. Det blir alltså enligt kommunstyrelsens förslag. Avslag på motionen och därmed även ett avslutat mångårigt ärende för våra politiker.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *