Nyheter

Inget idéburet offentligt partnerskap i Vaggeryds kommun

Nyheter Det blev beslutet efter en skrivelse från bland annat Kinnarps och Swedese

Arkivbild

Det var i våras som det kom ett medborgarförslag från Kinnarps och Swedese samt All-In, där de önskade ett avtal om idéburet offentligt partnerskap. Syftet var att All-in skulle rekrytera, utbilda och förbereda personer för att kunna bli anställningsbara inom möbelindustrin. I skrivelsen pekar de på bristen på utbildningar för branschen som leder till svårigheter att rekrytera personal. I förslaget fanns en begäran om kommunal finansiering med 1,5 miljoner kronor årligen.

Kommunstyrelsen beslutade att avslå förslaget med motiveringen att företag inte kan lägga medborgarförslag och att kommunen inte ensidigt kan gynna vissa delar av näringslivet. Det finns kompetensförsörjningsbrist även i andra branscher.

Däremot säger kommunstyrelsen att de gärna tittar på andra sätt att samverka kring problematiken. De konstaterar att ungdomar idag inte söker sig till praktiska utbildningar men menar att kommunen inte ensamma kan ta ansvar för detta. Ökar antalet sökande så kan utbildningar skapas, men det ligger på flera aktörer att marknadsföra praktiska yrken som till exempel inom möbelindustrin.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *