Nyheter

Inget kommunalt köp

Nyheter Vid Fabriksgatan har TV-produktionen av Farmen bott under sommarens inspelning. Igår träffade Zenergy kommunledningen för en diskussion om framtiden.

I måndags informerade Olle Magnusson, vd på Zenergy, Skillingaryd.nu om att diskussioner förs med kommunen, både vad gäller förlängning av det tillfälliga bygglovet, arrendet av tomten samt upplåtelseformen av Strix (reds anm; TV-produktionsbolaget) etableringen. Olle Magnusson meddelar även att det finns intressenter som önskar köpa bostadsenheterna och undrar om kommunen en av dom? Olle Magnusson tog emot kommunledningen för rundvandring på företaget under tisdagen.

– Vi var på intressant studiebesök igår på Zenergy, där vi fick se hustillverkningen och företagsledningen redovisade hur man tar nya marknadsandelar. Vi har jobbat tidigare tillsammans, skolan i Hok är ett exempel. Zenergy informerade om att det är stort intresse för hyreslägenheterna på Illern som just nu håller på att byggas. I nuläget ser vi i kommunen ingen anledning till att köpa bostadsenheterna som Farmen har hyrt under sommaren. Eftersom företaget arrenderar marken husen står på, får de står kvar tills de är sålda, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

1 reaktion på Inget kommunalt köp

Tycker inte man ska investera i hyddor. Ska det byggas, ska det byggas snyggt och ordentligt för utveckling av samhället..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *