Nyheter

Inget ljus över station

Nyheter Ett medborgarförslag inkom till kommunfullmäktige i november om att belysning behövs vid återvinningsstationen på Slätten i Skillingaryd. Nu har tekniska nämnden sagt sitt.

Medborgarförslaget lämnades in med motiveringen att kommunen har ett miljöprogram som ska vägleda och inspirera kommuninvånare, företag och organisationer. Förslagslämnaren tycker att det blir motsägelsefullt att åka till Slätten när solen gått ned eftersom det blir becksvart över återvinningstationen.

– Vi lämnar avslag på det här. Just nu görs en förpackningsutredning och i med vårt nya system vet man inte om de här stationerna blir kvar eller om de kommer att vara kvar på de platser de finns i dag. Alla platser har fått tillfälliga bygglov så att möjligheten att flytta dessa finns. Det är inte kommunens område det här, utan Såm tillsammans med Fti (reds anm; förpacknings- och tidningsinsamling) ansvar. Vi kan inte gå in med kommunala medel, så vi yrkar avslag från vår sida, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

Så här såg det ut en sen eftermiddag i december. Arkivbild

Taggar

6 reaktioner på Inget ljus över station

Den är på fel plats
De två som finns är nära varandra
Varför kan man inte lägga en på norr så de som bor där inte har så långt

Ja den återvinningsstationen på Slätten är inte lätt och ta sig till med rullstol men man kanske inte ska återvinna när man har problem att ta sig fram.

Det var ett misslyckande från första stund. Först lade de ner den befintliga utan att ha ersättningsplats klar. Sedan blev detta en nödlösning när det kokade på insändarsidan för att det alltid var fullt på den kvarvarande. Nu långt senare är det annat pladder för att slippa. Det här sköttes uruselt från första stund.

Varför inte belysning när man tänker på alla miljoner kronor till konstiga rondeller och korsningar i Skillingaryd och Vaggeryd.

Har också varit i kontakt med SÅM om detta för ett par år sedan. Överlag känns det som en otrygg plats när mörkret fallit. Min reflektion är följande :
Endast bilburna är önskade återvinnare på såväl återvinningscentraler som ”soptippar”.

I villor är idag förpackingssortering möjligt i den egna trädgården.

Vi som hyr lgh har möjlighet att slänga hushållssopor och i bästa fall pappersåtervinning. Hyresvärdar önskar att soporna ska sorteras bättre , men man måste vara rörlig för att ta sig till återvinningsstationer för.övrig sortering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *