Nyheter

Ingos gripande historia

Nyheter Pensionärer och konfirmander under samma tak för att lyssna på Klevshultsbon Ingo Gûnther

Mirjam Larsson vid flygeln  [1/24]

Många pensionärer kom och lyssnade på Ingo  [2/24]

Lars-Erik Karlsson  [3/24]

Konfirmanderna  [4/24]

SPF kören  [5/24]

SPF kören  [6/24]

Alf Carlsson  [7/24]

Irene och Harald Svensson från Klevshult  [8/24]

Inträde och lotter såldes  [9/24]

Många intresserade kom till missionskyrkan i Vaggeryd  [10/24]

Ingo Gûnther  [11/24]

SPF kören  [12/24]

Ulla Fritz trivdes  [13/24]

Hugosson var där  [14/24]

I väntan på Ingo  [15/24]

SPF möte  [16/24]

SPF möte  [17/24]

SPF möte  [18/24]

Ingo var glad idag  [19/24]

Inträde och lottförsäljning  [20/24]

I väntan på Ingo  [21/24]

SPF möte  [22/24]

Glada damer innan fikat  [23/24]

Karl-Erik Ek var på plats  [24/24]

Pianostämmaren Ingo Gûnther var inbjuden till Missionskyrkan i Vaggeryd under torsdagseftermiddagen. SPF möte gemensamt med Skillingaryds- och Vaggeryds avdelningarna.

Ingo Gûnther är född i östra delarna av Tyskland, i staden Liegnitz, som sedermera blev Polen.

– Jag ska prata om min uppväxt från 1945, då jag var 9 år, och framåt. Jag jobbade på radion i Munchen och det var väldigt mycket arbete, så till slut sa min fru att, nej, nu måste du göra något annat. Jag såg att Nordiska pianofabriken behövde folk. Jag sökte och fick jobbet vilket innebar att vi flyttade till Vetlanda, börjar Ingo.

– Det var en riktig kulturkrock för mig. Vi hade inte den kontakten vi behövde och två år senare flyttade vi tillbaka till Tyskland. När jag var på en musikmässa i Frankfurt träffade jag mina gamla chefer och de undrade om jag inte ville komma tillbaka. Jag ringde min fru och vi bestämde att vi hade det nog bra i Sverige iallafall, skrattar Ingo. Så 1970 gick flyttlasset tillbaka till Sverige igen.

– Strax efteråt ville Lars Kjellgren ha min hjälp med att stämma piano, så 1972 slutade jag i Vetlanda och vi flyttade till Klevshult, Smålands metropol, ler Ingo.

Idag jobbar Ingo med symfoniorkestern i Norrköping, där han är varje vecka och stämmer pianon och flyglar. Han är även på Spira i Jönköping och i Växjö.

– Musik är bra medicin och det är ingen lätt uppgift att serva en pianist. Man ska kunna göra justeringarna som en pianist vill ha dom. Jag har även fått en guldplatta med Sven-Bertil Taube i Norrköping, säger Ingo med ett stort leende.

– Jag är mångsysslare brukar jag säga. Både träarbetare, tekniker och metallarbetare i samma yrke, avslutar Ingo Gûnther.

Alf Carlsson, ordförande i SPF i Vaggeryd hälsade alla välkomna. Därefter sjöng SPF kören innan huvudpersonen Ingo Gûnther från Klevshult tog tag i mikrofonen och berättade sin gripande, intressanta och roliga historia som pianostämmare.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *