Nyheter

Innebandyn i Skillingaryd är het

Nyheter Det är drag i föreningen som engagerar i alla åldrar

Foto: Privat

I trettonhelgen så bär det av för tre av lagen till Gothia cup i Göteborg och det är första gången de är tre lag. De har deltagit tidigare men då endast med ett lag. Innan vi talar om Gothia cup så tog vi ett litet snack med Kim Andersson om läget i Skillingaryds IK.

– Det är roligt nu, säger Kim och är särskilt nöjd med det föräldraengagemang som finns runt ungdomslagen. Det satsas också på de lagen och Kim berättar att till ett av lagen var intresset så stort att de fick dela upp dem i två lag.

I föreningen idag finns det ett A-lag, sex flicklag, tre pojklag och innebandyskola för de minsta. I föreningen finns aktiva deltagare från fem års ålder till över 40 år fyllda. Framtidstron är stor i föreningen som samlar spelare och funktionärer från i stort sett hela kommunen. Och de använder sig av såväl Skillingaryds arena som Vaggeryds sporthall för sina träningar och det är Skillingaryds arena som är matcharena.

Foto: Privat

Gothia cup

Gothia cup i Göteborg är ett gigantiskt arrangemang som samlar totalt 469 lag från sju länder. Tre av dessa lag är från Skillingaryds IK och det är flickor födda 02–03, flickor födda 04-06 samt pojkar födda 05-07 som åker till Göteborg tillsammans med sina ledare och tränare. De kommer att vara inkvarterade i skolor där de också får äta frukost, lunch och middag. Dessutom är det nära nog total uppslutning från föräldrar som passar på att kombinera innebandyn med en minisemester.

Detta är Gothia cup:

  • 469 deltagande lag
  • 1434 matcher ska spelas
  • 19 anläggningar med totalt mer än 30 planer används
  • Varje lag ska spela fyra matcher i gruppspel och minst en slutspelsmatch
  • Lagen kommer från Sverige, Norge, Danmark, Tjeckien, Nederländerna, Slovakien och Schweiz

När spelet är igång kommer vi att rapportera hur det går för lagen från Skillingaryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *