Nyheter

Inredningsbutik öppnade i Vaggeryd

Inredningsbutik öppnade i Vaggeryd

Nyheter Centrumhandeln i Vaggeryd fick idag ett välkommet tillskott.

På förmiddagen slog Jenny Boman upp portarna till sin nya butik c som ligger på Viktoriagatan – mitt i smeten så att säga.

Redan innan Jenny i egen hög person öppnade entrédörren prick klockan 10 hade kunder och övriga intresserade samlats för att ta del av erbjudandena i butiken.

En vanligen återkommande uppfattning var framför allt glädje över att det blir liv och rörelse i lokaler, som under årens lopp bland annat har härbärgerat Mimmis Magasin, men som stått tomma en tid.

För Jenny Boman är satsningen i Vaggeryd ett logiskt steg. Hon har tidigare arbetat parallellt med blommor som florist och med heminredning.
– Men jag har arbetat med blommor i så många år att det nu kändes naturligt för mig att helt gå över till heminredning, berättar hon.
Men även om inredningen nu tar över kommer det inte att saknas växter i affärslokalerna, det är helt uppenbart för besökaren.

Jenny Boman är bosatt i Taberg. Anledningen till att hon nu satsar på butik i Vaggeryd är att hon sedan 2010 under arbetet med homestyling har byggt upp en stor kundkrets i Vaggeryd och Skillingaryd.
– Jag har varit hemma hos många av mina kunder. Nu blir det min tur att bjuda igen när kunderna så att säga kommer hem till mig.

Inspiration har hon till stor del hämtat i vårt södra grannland. En ögonöppnare blev ett besök 1988 hos Tage Andersen, som numera är verksam på Gunillaberg i Bottnaryd.
– Danskarna är föregångare i mycket, inte bara i formgivning utan också i heminredning. Där ligger de också före oss, anser Jenny Boman.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *