Nyheter

Insamlingen har startat

Nyheter Förra året skänkte kommuninvånarna hundratusentals kronor till Världens barn. Nu är det dags igen!

Maria Åberg med insamlingen till Världens barn

Internationella gruppen i Skillingaryds församling, som består av Maria Åberg, Birgit Adolfsson, Monika Andersson, Claes Johansson, Ann-Louise Ahlnér, Inger Lindström, Gunnel Lagander-Johansson, Erica Gunnarsson-Kibowa, Barbro Lemke, Margit Röser och Gordon Stewart, har nu träffats och planerat kommande insamling.

– Nu är det till Världens barn vi samlar in pengar. Tanken är, som förut, att det ska vara en TV-gala i oktober och varje kommun har en ”tävling” mellan sig och förra året kom vi på åttonde plats i landet, säger Maria Åberg, präst i Svenska kyrkan i Skillingaryd.

– Vi har redan börjat lite smått och gjorde det vid Pangstafetten i fredags och i vallokalerna i söndags. Bössor kommer att finnas i och utanför butiker. Vi kommer att ha konsert i Åkers kyrka med Gnosjö gospel där all kollekt kommer att gå till Världens barn, berättar Maria Åberg.

Förutom kyrkan hjälper övriga organisationer, föreningar och Kupan till med insamlingen och förra året hade Vaggeryds kommun samlat in 439 636 kronor och blev, med sina 31 kronor per capita, på plats åtta i landet på mest insamlade pengar. Senare i oktober och november kommer insamlingen gå till SKUT (Svenska kyrkan i utlandet).

I dagens kontantfria samhälle undrar vi förstås om man kan bidraga även om man inte har pengar att lägga i bössan?

– Ja det går bra att swisha eller sms:a in pengar och det finns en kommunkod man ska använda så insamlingen ser vilken kommun man kommer ifrån, avslutar Maria Åberg.

Taggar

2 reaktioner på Insamlingen har startat

Om jag har förstått rätt så kommer vår kommun ofta i topp när det gäller mest insamlade pengar. Men va jag har förstått så samlas 99 procent av pengarna in i Skillingaryd med omnejd medan det är ganska dött i norra kommundelen. Om det samlas in även i norra kommundelen så skulle vi lätt vinna kommunkampen.

Linus Persson Måste ju tillägga att denna artikel mest handlar om folk från svenska kyrkan. Men Kupan Röda Korset i Skillingaryd alltid gör ett bra arbete och deras namn brukar alltidf dyka upp i TV när galan går och att de har skänkt ett sexsiffrigt belopp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *