Nyheter

Insändare: Om Hjortsjöbadet

Nyheter Jonny Melander som bor nära Hjortsjöbadet i Vaggeryd diskuterar parkeringsplaster med mera i detta inlägg.

Eftersom det bara enligt någon är gnällande från badande från Torsbo. Varför finns det då parkeringsplatser över huvud taget? Vi hade faktiskt platsen som fotbollsplan och tennisbana under 60- och 70-talet.

Om nu någon mot förmodan skulle komma från Byarum (exempelvis) och ville bada. Skall ju vederbörande naturligtvis åka och parkera på Fenix. Varför skulle då inte husbilsägare kunna parkera på Fenix? Dom kan ju till och med ta tåget istället och gå till badplatsen.
Att en golfspelare skulle använda bilen till golfbanan – det har ju aldrig inträffat. Jag ser dem titt som tätt komma vandrande på motorvägen…

Men varför i hela friden missgynna kommuninvånare?

Badhytten är sedan länge halverad, varför? Hopptornet raserades. Fasta bryggorna togs bort. Rutschkanan borta. Räcken och barren för gymnastiska övningar borta. Plaskdammen för de minsta borta. Kranen att skölja av fötterna med borta. Och nu halveras också parkeringsmöjligheterna. Det innebär parkeringsböter för 40–60 bilar då de står på allmän mark.

Asfalterad väg för rullstolsburna till vattnet, men ingen handikapparkering. Den finns väl på Fenix. Eldplats, men ingen ved. Alla har ved med sig när dom går från Fenix och ska grilla. Iläggning för båtar med uppställning jämte platsen, allmän mark är lika med parkeringsböter.

Skyltningen med fördel husbilar följer vägmärkesförordningen?

Visst blir det gnälligt när alla lagar och annan skit ska följas?

Volleybollplats med nät fantastiskt…

Jonny Melander

Parkering vid Hjortsjöbadet. Privatbild

Taggar

18 reaktioner på Insändare: Om Hjortsjöbadet

Instämmer. Badplatsen – är och även parkeringen för badande – är under all kriti. Är det CAMPINGEN som ska ha all hjälp från KOMMUNEN. Det är vi skattebetalare som står FÖR denna HJÄLP

jag håller med om att det vore jättefint att badet rustas upp och med till exempel en lekpark som är fin! Badet är väl ändå det enda som är fint i Vaggeryds kommun. Sedan tycker jag det blir lite brukssamhälle – tänk titt som tätt – livsfarligt om det händer något nytt i kommunen… då jäklar i mig:-). Låt det komma in lite husbilar i sommar, så kan det utvärderas. Det lär väl inte vara någon trängsel på badplatsen i år ändå?
Inte så dum idé att fler i Vaggeryd börjar cykla också. Besöker man till exempel Falkenberg Skrea – där det inte finns jättemånga parkeringar heller! Så cyklar många Falkenbergsbor till havet och vet ni det har kommit nya cyklar med flak- väldigt smidiga då både barn och leksaker, picknick får plats! Det kryllar av såna cyklar i lite större städer där det är lite mer trångbott.

Tycker det blev bra med ställplatserna och yta för parkering finns det också. Gick bra att ha camping på gräsmattorna när det var mässor etcetera så kanske det vore bättre att göra om till större P-platser/ytor? Att en del (väldigt många) tycker allt var bättre 1970 må så vara, men det är 2020 nu och folk rör på sig mer helt enkelt. Utvecklingen i samhället är bra och folk flyttar hit och då får vi nog bereda plats för dem också kanske?

Ja ingen kan påstå att Jonny har fel i detta, en upprustning skulle nog locka fler att bada i Hjortsjön

Har svårt att förstå Seger när du skriver: …folk flyttar hit och då får vi nog bereda plats för dem också kanske?
Det är ju för turisterna det gjorts en massa förbättringar, vid campingen, inte för oss som bor här. Gör om – gör rätt

Vet inte riktigt vad bil på cykelbana eller båt i grönområde har med badplatsen att göra. Förstår inte heller varför dessa kommentarer släppts här.

Dom (Olle och FiaFia) är ju välförtjänta av en egen insändare som kunde handla om uppställning, parkering på grönområden. Ger några tips i slutet.

Men,men.
Någon cykelbana har aldrig funnits på Hjortsjövägen och finns fortfarande inte. Däremot finns en cykelväg mellan Hjortsjövägen 45 och 47. Där jag ödmjukt disponerat en plats till bilen (tills för några veckor sedan) i 31 år och 4 månader. Olle? Jag trodde det var lille XX som hade ont av detta.

Är FiaFia också ett alias till lille XX? Båten vid Hjortsjövägen 45 är min, vill du köpa den? Kommer du hem till mig och presenterar dig, får du båten. Båtar på andra grönområden på Hjortsjövägen tillhör någon annan.

Har inte lille XX (FiaFia och Olle) sett? båt, båtkärra, släpkärrorna, husvagnar, bilar på grönområdena på Badplatsvägen-Förborgsvägen-Torsbovägen-Backvägen? Finns nog ett hundratal till i kommunen.

Så trevligt att folk vill bada å komma till vår sjö
Hur många soliga dagar är det varje sommar å det är 38 bilar?
Jonny-tack för båten men den kan du behålla

Konstigt att Seger inte svarar men typiskt en politiker . men han skriver ju ers så det kan man ju förstå. Samtidigt bra inlägg av Jonny som hela vår familj bara jublar över. Även grannarna som var på fest i kväll applåderade. Stå på dig Jonny

Toaletten i det svindyra nya servicehuset, är inte den för allmänheten under dagtid? Nu bor vi ju i en del avseenden lite trög kommun. För hur svårt ska det vara att skylta upp hur man parkerar? Nu vet jag inte om det är tillåtet att parkera på gräset vilket det säkert inte är,.

Bra inlägg av Jonny – o bry dig inte om de som inte förstår det här. Hoppas kultur-fritid kan ta tag i det här, något för dig Sverker som ordförande

Min fru och jag åkte bil till Hjortsjöbadet lördag em för att ta ett dopp. Vi är 81 år men älskar att simma där. Jag har fyra proteser i mina ben och måste gå försiktigt och har handikappskylt på bilen. De har en bra ramp som gör det lätt för mig att gå ut i sjön utan att ramla, vilket jag bör akta mig för. Men det jag saknar är en eller ett par P-platser för handikapp. Retade mig på hur främmande husbilar bredde ut sig på de finaste P-platserna närmast badet medan jag fick parkera långt därifrån på ojämna åkern med högt gräs.
Gör handikappvänliga härliga badet komplett tack för oss som bor och betalar skatt i kommunen. NEL

Jonny cykelväg är synonym till cykelbana. Alltså betyder det samma sak.Det är samma skylt.Kommunen har ju rensat från föremål som står på allmän mark på södra park. Är väl hög tid de gör en insats på Torsbo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *