Nyheter

Insikt i Vaggeryds kommun

Nyheter Insikt är namnet på den undersökning av kommunernas myndighetsutövning som görs av SKL (Sveriges kommuner och landsting)

Nu har årets servicemätning av kommunernas myndighetsutövning inletts. Undersökningen riktas främst till företagare för att få svar på hur de upplever kommunens service. Men enkäten kan också besvaras av privatpersoner och ideella organisationer. Det är sex olika områden som kontrolleras och det är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. Nu har en enkät skickats ut som innehåller 37 frågor, det handlar om bakgrundsfrågor, frågor om nöjd kund index samt frågor om information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet kopplade till de sex områden som tidigare nämnts.

Resultatet 2018 innebar att Vaggeryds kommun hamnade på plats 40 av de 170 kommuner som deltog i undersökningen. Bäst betyg fick då ärenden kring bygglov där man hamnade på plats tio. Sämst var det kring miljö/hälsoskydd med plats 93 och där efterfrågades förbättrad information på webben om dessa frågor. Inget av de områden som undersöktes fick underkänt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *