Nyheter

Inspriationskväll för en attraktiv framtid

Nyheter Nu är det dags att marknadsplanen startar och ni som är inom handel, service, politik, föreningsliv och besöksnäring bjuds nu in till en inspirationskväll i Vaggeryd.

Tina och Patrik välkomnar till inspirationskväll på måndag

– Kommunen utvecklas mycket och snabbt och nu måste vi ha hjälp av kommuninvånarna. Hur ska vi utvecklas och hur ska vi utvecklas tillsammans. Idag är inte jobbet som styr vart man flyttar, det handlar om att det ska vara en attraktiv plats att flytta till, det kan handla om olika mötesplatser såsom restauranger och caféer, menar Patrik Kinnbom, näringslivschef i Vaggeryds kommun.

Tillsammans med samhällsutvecklaren Tina Blomster bjuder duon in till en inspirationskväll med föreläsare Lena Bjerke som är Sverigebäst på forskning om varför man flyttar från landsbygd till storstad och att man inte nu inte längre väljer att flytta till en ort som har många arbetstillfällen.

– Om du skulle bli erbjuden vad väljer du? Vi börjar se det här mönster att våra butiker i kommunen slår igen men det här händer även i Stockholm och Jönköping. Vad kan vi kraftsamla här i Vaggeryds kommun för att vi ska vara attraktiva. Dels för att stanna här och dels flytta hit. Vad vill du ha? Ingen av oss handlade på internet för 20 år sedan. Varför gör man det istället för att gå till butiken? Vad kan vi göra? Allt händer så snabbt och många frågor finns. Hur ser det ut hos oss om fem år?, undrar Tina som hoppas att många företagare och föreningar sluter upp under måndagskvällen.

– 27 tomter släpps i mars på Västra strand och lägenheter byggs i båda tätorterna, vi räknar med en större inflyttning till kommunen. Vad vill dom ha? Trots allt vill man bosätta sig här av någon anledning. Kommunen växer och vi alla behöver hjälpas åt, menar Patrik.

– Kulturen är oerhört viktig, vi saknar mötesplatser av olika slag under dygnets olika timmar. Folk söker upplevelser och det kan vara skönhetssalonger, caféer, men vem ska skapa dessa? Vi behöver glöd till vår attraktiva kommun och vi tror att många förslag kommer fram under inspirationskvällen, avslutar Patrik.

100 platser finns och föranmälan krävs. Passa på att vara med och påverka genom att besöka inspirationskvällen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *