Nyheter

Corona: Intagningsstopp på ortopedavdelning på Ryhov

Nyheter Ortopedisk vårdenhet A på Länssjukhuset Ryhov har intagningsstopp på grund av spridning av coronasmitta.

Ryhov. Arkivbild

Efter att flera patienter och personal testats positiva för covid-19 beslutade klinikledningen i samråd med smittskydd och vårdhygien om intagningsstopp tills vidare. Situationen utvärderas dagligen.

Under de senaste två veckorna testade 14 patienter, som vårdas eller har vårdats på avdelningen¸ positivt. Även 14 ur personalen som exponerats för coronasmittade patienter har fått symtom och testat positivt.

– Omfattningen av antalet smittade patienter och personal gör att vi vill ha intagningsstopp på avdelningen tills vidare, säger Amelie Magnander specialistläkare på smittskydd och vårdhygien.

Utöver intagningsstoppet har ytterligare smittskyddsåtgärder vidtagits som smittspårning och förhöjt fokus på smittförebyggande åtgärder.

– Intagningsstoppet gäller över helgen, säger Jens Christian Larsen som är verksamhetschef på ortopedkliniken. På måndag kommer en ny bedömning göras för att avgöra när det är möjligt att öppna avdelningen igen.

Intagningsstoppet infördes onsdagen 27 maj 2020 och gäller även urologavdelnings vårdplatser som finns på ortopedisk vårdenhet A sedan i början på april.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *