Nyheter

Inte bara boxningsskor för Agnes

Nyheter Det är inte många som vet att boxningsmästaren Agnes Alexiusson har en riktig förkärlek till skor. Med nästan 50 skor i hallen i sin lägenhet har hon arbetat upp en stor samling och hon har ytterligare fler på boxningsklubben.

40 skor står staplade i hallen hos Agnes

40 skor står staplade i hallen hos Agnes

En ny färgglad sko som hon länge velat köpa

– Jag vet inte hur det började, berättar hon. Jag har alltid blivit glad av nya skor. Det har kunnat vara belöningar eller tröst. Om det gick dåligt på en träning kunnande jag köpa ett par skor innan jag åkte hem för att pigga upp mig själv.

Just nu är det skor av märket Nike som gäller och det är viktigt att de är både bekväma och snygga.
– Har man rätt sneakers kan man ha dem även som finskor, säger Agnes. Man kan aldrig få för många skor och det finns jätte många olika modeller och färger.
Agnes minns sina första två par Nike-skor som hon köpte och har även kvar det ena paret.
– Då kände jag att det här är min grej, berättar hon.

Och det är inte bara Agnes som gillar Nike-skor.
 Hela familjen har Nike-skor, jag har nog influerat alla i familjen, skrattar Agnes. Jag tror inte att de skulle få för sig att köpa några andra skor. 

Hon tror inte att hon kommer byta skomärke att samla på i första laget utan tycker om de sneakers som Nike säljer och har så många av det märket. Hon skulle i framtiden vilja ha ett skorum för att få plats med fler skor.

Trots att hon har en hel del skor lägger hon ner lite tanke innan hon handlar.
– Jag måste känna för ett par skor innan jag köper dem, jag köper inte ett par bara för att de är fina utan det ligger lite eftertanke i det hela.
De senast införskaffade skorna är flerfärgade och dessa kräver lite mer planering för att passa till kläderna. Annars är vita skor alltid snyggt tycker Agnes.

När det är träning eller resa blir det flera skor med i väskan; inneskor, löparskor, och ett par sneakers.
– Tidigare hade jag ett par röda när jag spelade i röd ringhörna och blå när jag spelade i blå ringhörna men nu har jag skor som är både röda och blå, berättar Agnes. Det känns viktigt att att ha bra träningsutrustning och är det snygga skor som matchar kläderna ger det en extra push.

En ny sko som var en julklapp från Agnes mamma

• Kvalar till OS
På boxningsfronten är det just nu lite lugnare och Agnes har kunnat vara på hemmaplan med träning fokuserad på kondition och fysik. I januari var det dags för träningsläger med landslaget följt av turnering i Bulgarien och i mars blev det OS-kval i London.
– Jag var taggad på kvalet, men så avbröts det, säger Agnes besviket.
Agnes från Värnamo hade OS 2020 som mål. Nu har hon ett nytt när OS skjuts upp ett år. Givetvis är det fortfarande OS som är det stora målet.

Men ännu har hon inte planerat riktigt vilka skor det blir att ta med på närmaste resan.
– Jag försöker passa in skorna till träningskläderna och Sverigekläderna med blå träningsskor. Gula har jag inga, men det kanske är det jag ska köpa härnäst!

• Agnes i påsk…
– Nu förtiden firar jag mest påsk på jobbet, jag jobbar ju på en skola. Då blir det mycket påskpyssel, lite påsklekar, äggjakt och äter påskgodis. Annars firar jag inte så mycket privat. När jag var yngre åkte vi typ till mormor och morfar på påsklunch! Har väl klätt ut mig till påskgumma någon gång också, hälsar Agnes om påsken.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *