Nyheter

Inte frågan om utan när

Nyheter Mattias Holm från Vaggeryd har planerat sitt drömhus i Hult, men fick avslag på bygglovsansökan då det låg inom försvarets influensområde. Nu hoppas han att riksdagsmannen Mats Green (M) kan hjälpa honom

Här på ängen vill Mattias med familj bygga sitt drömhus  [1/11]

Till Hult kom Torbjörn Åkerblad, Annika Hedvall, Gert Jonsson (M) och Mats Green (M) för att träffa Mattias Holm  [2/11]

– Jag vill verkligen bo här intygar Mattias och visar var han vill bygga  [3/11]

Gert och Mats svarar på Mattias frågor  [4/11]

– Jag kan vänta en stund, men inte hur länge som helst, säger Mattias  [5/11]

Ängen där Mattias vill bygga blev idag besökt av riksdagmannen Mats Green  [6/11]

Den här skylten finns tre kilometer från Hult  [7/11]

Influensområde  [8/11]

Mats intygar att finns det god vilja kan man lösa saker  [9/11]

Partikompisarna Gert Jonsson och Mats Green pratar om buller  [10/11]

Stora delar av Vaggeryds kommun ingår i influensområdet, även väster om E4:an mellan tätorterna  [11/11]

Hult är naturskönt beläget sydöst om Vaggeryd. Här finns många gårdar, ett skjutfält några kilometer ifrån och så förhoppningsvis ett drömhus.

Mattias Holm fick avslag på sin bygglovsansökan då hans nya villa kommer att ligga inom försvarets utökade influensområde. Trots att det redan bor många och närmare skjutfältet. Gert Jonsson (M) är kommunalråd i Vaggeryds kommun och idag fick han besök av partikamraten Mats Green som sitter i civilutskottet och försvarsutskottet samt ansvarar för skjutfältsfrågor. Gert tog med sig Mats på en rundtur i Hult och dit den nya tilltänkta villan kommer att byggas.

– Bra med ett tydligt ärende. Långsiktigt blir det här absurbt att inte ge möjligheter till att bygga bostäder på landsbygden. Här har vi en tydlig bild att vi i kommunen inte kan leva och utveckla vårt samhälle. Vi måste få till en dialog och Mats Green är ett sätt att komma närmare besluten, säger Gert.

Mats Green säger att att det här kommer att ta en stund, kanske många år, innan man når fram till beslut. Men till sånt här måste finnas en lättare lösning.

– Vi måste se till att Vaggeryds kommun ska kunna växa och med god vilja måste vi kunna lösa även nybyggnation inom influensområdet. Vi har ett försvar och vi måste kunna öva någonstans därav övningsfält, men det här handlar om god vilja, försäkrar Mats.

– Vi har givetvis respekt för myndigheter, men vi måste titta praktiskt på vissa ärenden och vi måste få till en bra samverkan, menar Gert.

Mattias Holm bor i Vaggeryd med sin fru och två barn. Drömhuset har de redan hittat och tomten där de vill tillbringa sin tid är klar. Dessvärre är tomten inom försvarets influensområde trots att skjutfältsområdet ligger två kilometer västerut.

– Vi ska göra allt för att du ska få förverkliga dina drömmar. Vi ska driva det här ärendet. Här har vi ett tydligt ärende som, vi tycker, inte ska störa riksintressen, säger Gert och pekar ut mot åkern.

– Det här blir överdrivet. Jag har bott på Södra Park i Vaggeryd tidigare och är väl medveten om skjutfältet och att det kan störa. Allt är uppgjort med markägaren, så jag hoppas allting går fort, säger Mattias.

– Finns det god vilja kan man lösa saker, intygar Mats.

– Vi politiker måste krokas ihop. Avslaget på din bygglovsansökan har gjorts av en tjänsteman och vi måste ha en politisk syn på ansökan från miljö- och byggnadsnämnden, säger Gert till Mattias.

Pappersarbetet och överklagan kan ta sin tid. Men hur länge är Mattias beredd att vänta på att få börja bygga sitt drömhus?

– Jag kan väl vänta en stund, men inte hur länge som helst. Allt är klart så vi väntar bara på positivt besked. Jag vill såklart att vår dröm ska bli verklighet, säger Mattias och blickar ut över sin nya tomt…

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *