Nyheter

Inte nöjd med motionshanteringen

Nyheter I vintras skickade Kenth Williamsson (S) in en motion angående flytt av Smålands Miljö-anläggningen i Vaggeryd.

Kent Williamsson (S) vill tillsammans med partikamraterna se en annan plats för den anläggningen som brann ner för snart ett år sedan. Nu har kommunstyrelsen avslagit Kenths motion.

– Vi hade det uppe även förra gången på kommunstyrelsens bord och vi har en protokollsanteckning, men vi är inte nöjda med hur man hanterat den här motionen. Det har dröjt lång tid och kommunen har inte haft en kontakt med företaget. Med tanke på att det brann ner så fanns det möjligheter att se sig om att flytta verksamheten. Det tyckte vi att kommunen skulle göra, men det är inte gjort. Jag tycker att man borde agerat skyndsamt. Vi har skrivit en protokollsanteckning till handlingarna, säger Kenth Williamsson (S) oppositionsråd i Vaggeryds kommun.

– Min roll som kommunstyrelsens ordförande är att remittera. Den här motionen har gått till tekniska, miljö- och byggnadsnämnden samt räddningstjänst. Jag skulle få våldsam kritik från alla håll om jag agerar i något speciellt ärende och börjar jobba med det utan remiss till övriga nämnder. Ville Socialdemokraterna tidigt agera i frågan så borde man väckt ärendet i kommunstyrelsen eller tagit annat eget initiativ exempelvis pratat med företaget, kontrar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi konstaterar och det finns med i anteckningen och det finns inget skäl att bifalla motionen nu när återuppbyggnaden är påbörjad. Vi tycker att vår motion skulle hanteras på ett bättre sätt, menar Kenth.

Alltså blir återuppbyggnaden av Smålands Miljö där den varit tidigare. Dock har nu två protokollsanteckningar tillkommit i kommunstyrelsens protokoll gällande ärendet.

Arkivfoto från branden i Vaggeryd. Snart är det ett år sedan och återuppbyggnaden blir nu på samma plats

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *