Nyheter

Intensiv helg för Vaggeryd Brass

Nyheter Valborgsmässoafton och 1 maj betyder alltid att musikkårer runt om i landet har mycket att göra, så även i vår kommun. Vaggeryd Brass och Vaggeryds manskör medverkade i Linnarbäcksparken på Valborgsmässoafton tillsammans med en ekumenisk barnkör.

Vaggeryds manskör  [1/4]

Ansgar Skillemar kåserar  [2/4]

Vaggeryd Brass  [3/4]

Barbro Skillemar läser dikter  [4/4]

Vårtalet hölls av Tommy Rosenspira. Kvällen var kylslagen men regnet höll sig borta. Kylan avskräckte inte Vaggerydsborna från att komma dit. Minst 300 personer hade samlats.

Vårkonserten i Missionskyrkan på 1 maj blev en trevlig tillställning. Kyrkan var fullsatt till absolut sista plats när brasset inledde med den sprittande marschen Happy. Mats Sandberg hälsade välkommen och hällde samtidigt ut vatten från sitt stora basinstrument. Han påstod att isen äntligen hade tinat sedan spelningen kvällen före. Den humoristiska tonen var sedan kvar hela kvällen i och med att Lars-Göran Ottosson höll ihop programmet.

Vaggeryds manskör, som består av medlemmar ur brasset, framförde flera vårsånger. Det är tradition att Längtan till landet (Vintern rasat ut) sjungs som första sång. Smålandssången (Röd lyser stugan) var bland de sånger som manskören sjöng. Av alla kommentarer att döma är lyssnarna nöjda med den musikaliska kvalitet som manskören visar.

Kvällens program höll på i drygt en och en halv timme och som vanligt medverkade Barbro och Ansgar Skillemar. Barbro läste på ett utmärkt sätt dikter av flera olika författare. Ansgar lockade publiken till många skratt när han höll ett kåseri om våren.

Vaggeryd Brass övar numera året runt och det har gjort att kvalitén har höjts till en nivå som man vågar påstå aldrig visats i Vaggeryd förr. Naturligtvis är det inte felfritt men helhetsintrycket är bra. Denna kväll visade man upp en blandad repertoar. Frälsningsarméns kände kompositör, Eric Ball, har gjort kompositioner som passar för årstiden. Vintervaka och Majmorgon var namnet på två musikstycken som spelades. Även populärmusik, som Bluesette av Toots Thielemans, framfördes. Konserten avslutades med potpurriet Vårtoner. Eftersom applåderna inte ville ta slut blev det ett extranummer då marschen Southwood spelades.

Text; Lars-Evert Eskilsson
Foto; Gunnar Gustafsson

Taggar

Dela


1 reaktion på Intensiv helg för Vaggeryd Brass

Tack för en fantastisk upplevelse ned fin musik o underbar sång. Stor underhållning o roligt kåseri av Ansgar. Frun Barbro valde fina vårdikter. Den lätta atmosfären gör att det blir underhållning på hög nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *