Nyheter

Intern informationsmiss om Lyckorna

Nyheter I mars togs exploateringsbeslutet om 12 hus vid Lyckorna i Vaggeryd, men under resans gång har det dykt upp ytterligare fyra hus på området

Hur många hus området Lyckorna ska innehålla har skapat en del diskussioner under sommaren. I mars togs beslut om exploateringsavtalet och då innehöll området 12 hus, vilket kommunstyrelsen godkänt. Under resans gång fick ledamöterna i kommunstyrelsen muntlig information från kommundirektören att det finns utrymme för att bygga ytterligare fyra hus på samma område.

– Det här är en intern information som inte har gått rätt till. Mycket olyckligt. Vi skulle ha noterat detta i vårt protokoll, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det finns ett avtal på 12 hus, men det fins servituter för 16 hus. Bygger man fler hus än vad man har på exploateringsavtalet måste en ny vända med bygglov göras. Känns konstigt när vi beslutat 12 hus och på skissen ser det annorlunda, man blir lite förvånad, säger Kenth Williamsson (S).

– Innan sommaren satt vi ned med väldigt upprörda grannar och det här är bara en ren olycklig informationshistoria. Bengt-Olof Magnusson, dåvarande kommundirektör, lyfte ärendet i maj, men det är inte protokollfört. Viktigt att veta skillnad på information och begäran, påpekar Gert.

– Det här är ingen bra ärendegång då plötsligt 16 servituter finns med i planen. Det här är ett tjänstemannabeslut och det finns inga politiska beslut om 16 hus, menar Kent.

Peter Andersson jobbar som projektchef på Pålssons bygg i Huskvarna. Byggfirman som ska bygga området Lyckorna.

– Vi önskade ett förhandsbesked från kommunen. Om det skulle bli en bra grej så skulle det finnas möjligheter att bygga ytterligare fyra hus. Men i nuläget är det bara en idéfråga från vår sida, säger Peter.

Peter informerar vidare att området Lyckorna i Vaggeryd planeras att börja byggas till våren och inflyttning troligtvis 2019. Området får till en början sex hus och sedan startar byggnationen av de ytterligare sex husen. Försäljningen av husen startar i slutet av augusti.

Området Lyckornas planerade utformning

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *