Nyheter

Internationella vänner får kommunalt stöd

Nyheter Ett enigt kommunstyrelsens arbetsutskott lämnade ett positivt besked till föreningen

Fotbollsturnering i Skillingaryds arena som arrangerades i mellandagarna. Arkivbild

Kommunstyrelsens arbetsutskott beviljade ansökan från föreningen om kommunalt stöd på 120 000 kronor för 2020.

Föreningen har haft kommunalt stöd sedan 2015 och ansöker nu om samma belopp för 2020. Föreningen har inkommit med en verksamhetsberättelse för Skillingaryds- och Vaggeryds Internationella Vänner 2019.

Nedan text är från föreningen Skillingaryd, Vaggeryds Internationella vänners ansökan;
Våra traditionella språkcaféer, en uppskattad aktivitet vi haft sedan starten 2010, pågår fortfarande på Fenix Kultur- och Kunskapscentrum. Gruppen har träffats varannan vecka under terminerna. Språkcaféerna samlar som alltid många deltagare, dels elever på SFI, dels volontärer/daglediga. Som vanligt har vi satsat lite extra inför sommaravslutningen och vi kommer även att göra det vid julavslutningen, vilket är roligt eftersom engagemanget bland volontärer och deltagare är så stort. Under året har arrangerats internationell ”lära-känna-kväll” i Betelkyrkan, internationellt musikcafé på IOGT-NTO, vardagssvenska och föreningskunskap för somaliska kvinnor genom NBV, språkcafé på Fenix Kultur- och Kunskapscentrum, internationell sommarfest på Fridhäll i samarbete med kyrkorna, återkommande fotbollskvällar och fotbollsturnering för ensamkommande, språkcafén med Missionskyrkan i Skillingaryd som arrangör och BIV-verksamhet (barn i väntan) vilket skett i arrangemang av Svenska kyrkan i Vaggeryd.

Till detta samverkar vi kring Somaliska kvinnoföreningens fotbollsturnering i Skillingaryds Arena i slutet av december. Internationella Vänner bedriver asylverksamhet med TIA-stöd från Länsstyrelsen. I samarbete med detta projekt har det arrangerats trafikinformation på Fenix vid flera tillfällen, innefotboll och studiebesök på olika företag och andra arbetsplatser. Här har asylsökande och nyanlända ungdomar fått tillfälle att lämna CV till arbetsgivare vilket lett till att flera av dem fått arbete.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *