Nyheter

Interpellerar om fritidsgårdar

Nyheter Empartiet har lämnat en interpellation till kommunfullmäktige. Man undrar varför fritidsgårdarna har så begränsat öppethållande på helgerna.

Empartiet på vuxenvandring. Arkivbild

Empartiet gick vuxenvandring i Vaggeryd och Skillingaryd den 12 och 13 november. Vi reagerade på att fritidsgårdarna har så begränsade öppettider under helgerna. Fritidsgården i Skillingaryd hade öppet klockan 16–22 på fredagen och i Vaggeryd var det stängt. Lördagar och söndagar var det stängt i både Vaggeryd och Skillingaryd. Vi mötte ett flertal ungdomar i Skillingaryd och Vaggeryd under lördagen som bara strövade runt eller hängde där det gick att koppla upp sig mot fritt nätverk.

Vi förvånas över hur ungdomsverksamheten kan vara stängd då behovet är som störst. Kommunen har investerat mycket pengar i lokaler och personal så hur kan fritidsgårdarna ha så begränsade öppettider? Går pengarna bara till att föda en organisation som inte har råd med grundläggande verksamhet? Vi har skickat frågan till ordförande Sverker Bernardsson i kultur och fritidsnämnden och han får stå till svars på kommunfullmäktige i januari.

Empartiet kommer att gå till val med målet att ha en ungdomsverksamhet som är anpassad efter behovet. Rätt använda pengar ger resultat i form av ökad trygghet, meningsfull fritid och större gemenskap. Fritidsgården ska vara ett vardagsrum för ungdomar där de kan träffas, umgås och koppla av tillsammans. Detta offentliga vardagsrum måste vara öppet även på helger!

Empartiet
Lennart ”Charlie” Karlsson
Klas Gustavsson

Taggar

Dela


7 reaktioner på Interpellerar om fritidsgårdar

Ja det en berättigad fråga efter en så omfattande lokalsatsning och så få öppettider rimmar dåligt .
Låt ungdomarna komma in då de behöver det som mest nu är det oftast igenbommat

Kul att inkommer ut i verkligheten politiker så ni får se själva hur det fungerar.
Sjävklart ska fritidsgården vara öppen på lördagar – det är ju då våra ungdomar kan komma dit.

UC Vaggeryd är öppet 2 dagar i veckan måndag och torsdag mellan 15.00 – 20.00 (om jag har fattat rätt)
Vad händer på övrig tid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *