Nyheter

Intresset har vaknat för elbilen

Nyheter Idag firas ”Elmotorns dag” och vi besökte Hällstorps Bil i Skillingaryd som har nybilsförsäljning i just eldrivna personbilar

En liten större investering att köpa en elbil, men så många andra bra fördelar. Vi hann att få några ord med bilsäljaren Jim innan kunderna anländer till bilfirman under förmiddagen.

– Intresset har börjat, vi fick in första elbilen här i augusti. Det är en ren elbil och finns som modell E208 och E2008. Vi har två demobilar som just nu för tillfället är ute hos blivande elbilskunder. De kan man få provköra och känna sig för innan man bestämmer sig för eldrift. Lite dyrare är elbilen men man erhåller klimatbonus på 70 000 kronor av staten. I just den här varianten vi har inne i hallen nu är den blåa, och det är en väldigt snygg färg, samt att det är en av ”gratisfärgerna” dessutom. Det ingår laddbox och serviceavtal när man köper en elbil också, berättar Jim på Hällstorps Bil.

Varför ska man välja en elbil?
– Det är framtiden. Minskat utsläpp och miljötänk, avrundar Jim kort och gott och tar sig an nya besökare i bilhallen på norr i Skillingaryd.

Intill elbilen i hallen finns lite mer information om bilen; 34 mils räckvidd. 100 procent elektrisk körning. Lägre energikostnad än bränsle och minskat underhåll. Snabb acceleration tack vare omedelbart vridmoment. Pekskärmar, automatiska finesser, fjärrstyrning, filhållningsassistent, autobroms via radar för mörkerkörning, usb-ingångar och utökat säkerhetspaket…

Inne i bilhallen står den nya elbilen  [1/4]

Går inte att missa vad som står på golvet  [2/4]

"Intresset har vaknat, helt klart" säger Jim, i bakgrunden, och får samtal från kunder  [3/4]

Ren elbil. Idag är temadagen "Elmotorns dag"  [4/4]

Taggar

Dela


4 reaktioner på Intresset har vaknat för elbilen

Men så lätt tänd den är,och i går brand ytterligare en om det var i Staffanstorp ,batteriet tagit eld, är de så säkra då ?

Bensin- och dieselbilar brinner fem gånger oftare enligt statistik från Norges motsvarighet till Motormännen. Om du menar bilbranden i Svedala så var det en bensindriven Volvo som någon tänt på, det rapporterades felaktigt att det var en eldriven bil som brann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *