Nyheter

Intryck från Sverigedagarna

Nyheter Stämningen var god och förhoppningsfull trots ett tufft opinionsläge. Sverige är bra men kan ännu bättre

Undertecknad fick vara tillsammans med 1500 andra moderata ledande kommun, region och rikspolitiker under två intensiva dagar i Karlstad.

Stämningen var god och förhoppningsfull trots ett tufft opinionsläge. Sverige är bra men kan ännu bättre. Receptet är fler företag som ger mer jobb och som i sin tur ger oss möjlighet att utveckla vår gemensamma välfärd.

Moderaterna vill bli ett ännu bättre företagarparti. Dagens lagstiftning inom tex. det arbetsrättsliga området är anpassat till en tid då de stora företagen dominerade. Vi behöver en bättre och mindre byråkratisk ordning så att de hårt arbetande enmansföretagen vågar och kan göra sin första anställning. Länsstyrelsernas roll bör också ses över för att minska regelkrånglet. Anna Kindberg Batra höll ett mycket personligt och starkt engagerande tal. Arbetslinjen var i fokus med att bland annat halvera den långa tid som idag går åt för integration av nyanlända. Krav på att utbilda sig för att komma ut på arbetsmarknaden är ett måste. Bidragslinjen ska bytas mot arbetslinjen. Sverige behöver också bli ett tryggare land genom fler poliser och reducerad straffrabatt för brottslingar. Ordningen måste omgående återställas i de områden där gängkriminalitet fått ta över. Ett bra Sverige kan bli bättre och moderaterna har flera nya reformer som de tillsammans med övriga Allianspartier vill förverkliga.

Integrationsfrågorna kopplat mot en ännu bättre politik för företagen är något som jag vill jobba ännu mera med i min politiska roll i Vaggeryds Kommun.

Gert Jonsson (M)
KSO Vaggeryds Kommun

Moderaternas partiledare Anna Kindberg Batra tillsammans med Vaggeryds kommuns kommunalråd Gert Jonsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *