Nyheter

Invånare utan vatten efter ny läcka – nu är vattnet tillbaka igen

Nyheter Just nu är det en vattenläcka i Skillingaryd som just nu har stor påverkan. Uppdaterat kl 09.25: Vattnet är tillbaka. Uppdaterat kl 13.55; Ny vattenläcka har upptäckts. Uppdaterat kl 15.00; Nu är vattnet tillbaka igen

Vaggeryds kommun skriver på sin hemsida att det är störningar i distribution av dricksvatten i Skillingaryd. Arbete pågår och man räknar med att distributionen är igång igen under förmiddagen.

Enligt uppgifter till skillingaryd.nu beror driftsstörningen på en vattenläcka.

Tidningen söker Vaggeryds kommun.

Uppdaterat kl 09.25: Kommunen meddelar att vattnet är tillbaka.

Uppdaterat kl 11.15: Läsare hör av sig och berättar att de inte fått tillbaka vattnet. Teo Magnusson Bejving är vatten- poch avloppschef på Vaggeryds kommun och han förklarar att vattnet är igång igen, men att det beror på trycket som gör att ytterområdena kan få vänta lite till.
– Vi hoppas det är tillbaka överallt så snabbt som möjligt. Men vi kan inte göra annat än att vänta. Det är fulla spjäll från vattenverk och vattentorn.

Uppdaterat kl 13.55; På förmiddagen rapporterades om att vattnet var tillbaka, men på eftermiddagen lokaliserades en större vattenläcka vid E4:an som gör att Skillingaryd är utan vatten. Vattnet beräknas vara åter cirka klockan 15.00 – 15.30.

Enligt kommunens hemsida informeras att: När vatten kommer tillbaka kan ditt dricksvatten vara missfärgat, då kan du spola en liten stund (10-15 minuter) och se om det upphör. Om du behöver hämta vatten för hushållsbruk finns en vattenkiosk vid räddningstjänsten i Vaggeryd.

Uppdaterat kl 15.00; Kommunen berättar på sin hemsida att vattnet är tillbaka i Skillingaryd. Tekniska förvaltningen påminner om att spola en stund om vattnet är missfärgat.

Taggar

Dela


26 reaktioner på Invånare utan vatten efter ny läcka – nu är vattnet tillbaka igen

Lasse! Ser ut som du inte heller har så mycket att göra 😉 är väl bra att folk uppdatera att det inte fungerar fullt ut. När information säger annat. Kan släcka andras oro att när möjligheten finns att dela med sig.

Ett förtydligande:
Det finns även en vattenkiosk utanför brandstationen Skillingaryd (Norra gaveln), men det är ju också ”Skillingaryds vatten”… Skulle nog kolla där först innan jag åker till Vaggeryd för dricksvatten

Varför ska man behöva åka till Vaggeryd för att hämta vatten när det är i Skillingaryd vatten saknas.

Folk har ju för lite att göra, nu har jag vatten, jag har inget vatten, nu kom vattnet, nu gick vattnet.

Att inte ha tillgång till vattenkiosk i Skillingaryd utan hänvisa till Vaggeryd är inte ok. Särskilt inte då det från början var ett planerat stopp.

”Om du behöver hämta vatten för hushållsbruk finns en vattenkiosk vid räddningstjänsten i Vaggeryd”.

Varför inte hämta i Skillingaryd?

Mycket dåligt tryck på vattnet på Östra Vasagatan
Har dåligt vatten tryck i kranen i köket. Bor på östra Vasagatan 25 C. Så vattnet är inte tillbaka med full kapacitet än på Östra Vasagatan i Skillingaryd!

Kl 11:25; två timmar efter att kommunen meddelat att vattnet är tillbaka är vi fortfarande torrlagda.
Teknikerna gör säkert vad dom kan men när det meddelas att vattnet är tillbaka så ska det ju vara just det. Inte om några timmar.
Sänd ut korrekt information så slipper vi onödig irritation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *