Nyheter

Invånarna ber om lekplatsunderhåll

Nyheter "Säkerheten går första men vi reparerar bara det akuta i dagsläget". Tekniska nämndens ordförande svarar medborgarnas efterfrågan om bättre lekplatser 

Privatfoto från lekplatsen som behöver rustas upp

– Vi har en lekplatsplan och den följer vi. Det finns en del kvar i år som behövs repareras. Först ut är Bondstorp och sedan är det vid lekplatsen i Hok. Men vi rättar bara till det akuta i nuläget. När det gäller trasig utrustning så, om möjligt, ersätter vi den mot begagnad utrustning. Det kan låtas tråkigt, men bättre det, så att det håller och att det ersätts med något även om det inte är nytt. Vi gör alltid kontroller på säkerheten under åren och det gäller även vid skolans lekplatser, förklarar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

I två oberoende mail har det inkommit synpunkter från medborgarna angående lekplatser i kommunen. Man önskar att Ekbacken i Bondstorp får sig ett lyft då den är mest sliten och är anpassad för äldre barn som är tio år eller mer och när det nu har kommit så många nya barn till byn så anser Bondstorpsbon att det hade varit trevligt med en lekplats som går att leka i.

Vid lekplatsen intill Hjortsjöbadet tycker medborgaren att den ”knappt är anpassad för barn” och att den nygjorda lekplatsen vid Södra park är den enda trevliga lekplatsen som barnen gillar i Vaggeryd.

Taggar

2 reaktioner på Invånarna ber om lekplatsunderhåll

Har sett deras plan men tycker inte den säger så mycket om när i tid det ska göras.
Bor i ett område med mycket barn – från 0 år och uppåt. Vår lekplats kommer att tas bort och ersättas med en ny längre bort. Det är jättesynd att ”vår” tas bort då det är ett lugnt område. 2-åringen kan gå till lekplatsen ”själv” med syskon då vi ändå finns i närheten. Den här Möjligheten kommer tyvärr tas ifrån oss och många andra. Lekplatsen som ska byggas kommer att ligga vid en cykelväg som leder rakt ner till vatten!

Det börjar sticka otroligt mycket i ögonen nu. Att ni politiker åker runt för att höra medborgare om deras åsikter och önskemål för att sedan inte lyfta ett finger för något.

Det hela börja likna en fars om skenhelighet. Många lekparker behöver rustas upp, ja. Men att tekniska ska sätta ut begagnad utrustning är rent av skrattretande.

Aldrig har jag någonsin sett något underhållsarbete på dom lekplatserna där jag bor. Det förfaller tills någon höjer rösten och säger att det är olägligt för barn att bruka lekparken.

Och inte ens då skickar ni ut någon att underhålla lekplatsen. Nu ska ni byta ut gammal skit mot lite ommålad gammal skit?

Supertrevlig lekplats på Södra Park! Verkligen toppen fin.

Bra målbild för samtliga lekplatser i kommunen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *