Nyheter

Invånarna har sagt sitt: Detta vill de ha i en ny simhall

Nyheter I en enkät har invånarna i Vaggeryds kommun fått svara på frågor om en eventuell ny simhall. Där framkommer bland annat att de allra flesta tycker att motionssim är viktigast.

Frågan om en ny simhall i Vaggeryd har aktualiserats sedan den redan befintliga fick akutstängas på grund av stora renoveringsbehov. Dock är planen att den ska öppnas igen när renoveringen väl är klar. Bland annat så är anmälan till simskola under sommaren öppen och planen är att simhallen ska kunna öppna till dess.

Nadira Kilim (S) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och hon understryker att en eventuell ny simhall än så länge är en vision. Hon hoppas att det blir en ny simhall, men pekar på vikten av att prioritera.
– Vi ser en inflyttning och då behövs det fler skolor, fler förskolor. Och så vidare. Men visionen är ett nytt badhus

För att sondera terrängen om vad invånarna vill ha skickade kommunen tidigare i år ut en enkät. 5 022 personer svarade och nu har resultatet kommit och de allra flesta tycker att motionssim och vattenlek för barn är de allra viktigaste att ha med. Över hälften av de svarande vill även ha en relaxdel med bastu och bubbelpool.

Det fanns även möjligheter att skriva egna kommentarer och många tycker att simhallen i Sävsjö är ett bra exempel att ta efter. Andra tyckte också att man skulle kunna satsa på ett äventyrsbad och separata duschbås.

Viktigast av allt tycker dock folk är simundervisningen för barn och de ser gärna en utökning av redan befintliga tider.

Taggar

Dela


Läs mer

Utredningen visar: Här är bästa läget för en ny simhall

2 reaktioner på Invånarna har sagt sitt: Detta vill de ha i en ny simhall

Ny simhall en vision? Vi har lovats ny simhall före valet, det är betydligt mer än en vision!
En Socialdemokrat som vill hålla löften.

Bra Göran. En vision är bara ett luftslott. Och alla de där nyinflyttade barnen ska de inte behöva lära sig simma? Vuxensim är bra motion för äldre med stela leder. Bygg och bygg nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *