Nyheter

Invånarna har sagt sitt: Så tycker de om kommunen

Nyheter Under gårdagen släppte Statistiska centralbyrån (SCB) sin medborgarundersökning. Inom ett par viktiga områden kan Vaggeryds kommun klappa sig själva på axeln och utbrista "Bra jobbat!"

Några av de parametrar som sticker ut i undersökningen är äldreomsorgen och socialtjänstens stöd till utsatta personer. Undersökningen visar dessutom att kommunens invånare känner sig tryggare än resten av landet och upplever att kommunen informerar på ett bra sätt vid samhällsstörningar. Andra områden som också får ett bra betyg är bland annat politikers bemötande, underhåll av vägar och gator, arbetsmöjligheter och kommunens miljöarbete.
– Jag blir väldigt glad av att se att våra invånare tycker att Vaggeryds kommun är en bra plats att bo och leva i. Samtidigt vet vi att det finns utmaningar och områden som vi kan bli bättre inom, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) i ett pressmeddelande.

94,4 procent av invånarna i Vaggeryds kommun är nöjda med kommunen som plats att bo och leva i, och 68,3 procent uppger att de kan tänka sig att rekommendera andra som inte bor i kommunen att flytta hit.

Men det finns även saker som är mindre bra. Bland annat uppger en majoritet att de är nöjda med skolverksamheten men resultatet är lägre än resten av landet. Andra områden som undersökningen också visar kan blir bättre är kommunens utbud av kultur, nöjesliv och möjligheter att träna utomhus samt skötseln av offentliga byggnader.

Taggar

Dela


1 reaktion på Invånarna har sagt sitt: Så tycker de om kommunen

Bra jobbat med alla nödlösningar i kommunen i form av baracker.
Bra jobbat med Fenix 2 där man får betalt för att rätta till sina fel.
Bra jobbat med ett mellanstadiebyggnad i Vaggeryd som står och ruttnar bort.
Bra jobbat med en nedstängd simhall.
Bra jobbat där ”någon” arbetsvägrat i ovanstående fråga och INTE gjort en riskanalys och återkopplat till miljö/bygg efter X antal år.
Bra jobbat att bassängen håller 28 grader 2 veckor efter nedstängning i el spar tider där kommunen vädjar att släcka lampor på kontor man inte använder.
Nja bra jobbat de vete fasiken men vinklar man frågeformuläret så får man svaren man vill ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *