Nyheter

IOGT-NTO förbereder för midsommarfest

Nyheter Under måndagsförmiddagen var det stor aktivitet på Bäckalyckan utanför Vaggeryd där förberedelserna var i full gång inför den stora folkfesten på fredag.

Lite kaffe och frallor måste man ha när man bygger.

– Det är många ideella krafter som hjälper till. Både nu under förberedelserna och under själva festen är det många som ställer upp. Ungefär hälften av de som hjälper till då är inte medlemmar i nykterhetsrörelsen, berättar Kåre Boberg.

– Förutom oss så kommer det femton personer från Stickan i Jönköping, vissa av dem före detta missbrukare. De tycker att det är fantastiskt roligt att komma hit för att hjälpa till och just midsommarafton kan vara svårt för dem med alla frestelser som kan höra till en sådan dag. Totalt är vi mellan 40 och 50 personer som jobbar här under festen, berättar Thore Ohlsson.

Thore Ohlsson som är en av de ideella krafterna som bygger lottkiosker och annat i dag. Han har varit med under alla de femtio år som midsommarfesten anordnats på Bäckalyckan.

Blir det en femtioförsta gång nästa år tros?

– Vi har pratat om det och nu tar vi ett år i taget. Många av oss är ju snart för gamla men det finns ju ungdomar i andra föreningar som man kan ha ett samarbete med, säger Thore Ohlsson.

– Det finns ju ett behov för det finns ju inte så många andra ställen som anordnar midsommarfest. Folkets parkföreningen anordnade midsommarfirande men det lades ner 1968 sedan gick det några år emellan innan vi startade här, berättar Kåre Boberg.

– 1971 var första gången vi hade här på Bäckalyckan och då var här ungefär 200 besökare. Sista gången som var 2019 hade evenemanget gissningsvis 2000 besökare så det har ökat stadigt år för år, fortsätter Kåre.

Fredagens fest kommer att erbjuda servering, bingo, chokladhjul, lotterier, fiskdamm, tipspromenad, musik och dans runt midsommarstången. Och som det ser ut i dagsläget kan det också bli ganska varmt och soligt på fredag.

– Vi har trevligt och vi tror att folk tycker om det, avslutar Thore Ohlsson

Lottkiosk under uppbyggnad.  [1/2]

Kåre i blickfånget.  [2/2]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *