Nyheter

Irritation i vaccinationskö

Nyheter Under eftermiddagen ringlade sig kön lång till vaccineringen i Coops gamla lokal i Vaggeryd.

I dag meddelade Folkhälsomyndigheten och regeringen att fler grupper ska få en tredje dos av vaccinet mot covid -19. På Bra Liv Vaggeryd och Skillingaryds sida kan man läsa att om man är 80 år och äldre kan man boka tid för en tredje dos och det verkar som att många har nappat på det erbjudandet. Men många var irriterade eftersom de hade en bokad tid men fick ändå stå väldigt länge i kön.

– Mycket dålig planering det här! säger en dam som står i kön och är väldigt upprörd.

Personal på plats berättar att personer över 80 år också erbjuds influensavaccin samtidigt så det kan vara därför det tar lite längre tid.

Nadja O. Nikolas står i kön och väntar på sin tur och tycker att det är konstigt att det tar så lång tid:
– Sådan här kaos har jag inte upplevt att det varit tidigare. Man har ju andra tider och passa men det verkar som att jag kommer att få stå här länge, berättar Nadja.

Nadja. O Nikolas får vänta länge på att få ta sin spruta  [1/3]

Många vill vaccinera sig i dag  [2/3]

Kön var lång under onsdagseftermiddagen  [3/3]

Taggar

Dela


25 reaktioner på Irritation i vaccinationskö

Blev inte mycket bättre denna veckan. När man kom på dropp-in-tid som man kunde göra enligt information från sjuksköterska då blev man inte insläppt eftersom det bara var de som skulle ha första sprutan som fick komma på dessa tider.
Finns inte någonstans skrivet på 1177 att man inte fick komma på dropp-in-tider när man ska ta 3:e sprutan. Om man nu gör egna sådana här ”hittepå-grejer” så får man väl se till att informera om detta och dessutom informera personal på övrig vårdcentral i kommunen så att dessa inte ger fel information till de äldre.
Som info så är det ju också så att inte alla äldre är ute på diverse sociala medier och får info därifrån.
Gör nu om och gör rätt! Hur svårt kan det vara?

Det här var verkligen inte bra. Väntar på en kommentar från ansvarig för denna kvälls logistik

Otroligt dåligt planerat och att de blandade vaccinerade och ovaccinerade ,skärpning Bra Liv, och se till att ha personal i alla båsen nästa gång

Att vara över 90 år och behandlas i det närmaste som kreatur gjorde mig ilsken.
Jag har tre anhöriga (91, 92, 93 år) som stod i kö mellan halv sju och åtta igår kväll.
Dessa äldre personer kallades till vaccination (per brev och telefon) ett visst klockslag och väl på plats möttes de av långa, ringlande köer.
De stod bland andra utmattade och förvirrade människor i ett par timmar, en 93-årig kvinna höll på att förlora medvetandet och lades på en bår i väntan på sprutan.
Om nu äldre människor ska bemötas på detta beklagansvärda manér så bör hälsovården inte kalla sig för ”Bra liv Vårdcentral i Vaggeryd”!

Bra liv?
…. när människor behandlades som boskap i går kväll.

Vad menar du med ingen hänsyn ?
En idé är att ha en grupp i Vaggeryd och en i Skillingaryd
Så slipper de yngre reta sig på de äldre

Märkligt – så oerhört väl som det flöt på när vi var där i maj för första vaccinationerna. Det måste ha kommit in ett systemfel efter det.

Problemet var att de inte hade en kö för bokad tid och en för drop-in
Om så varit hade det säker fungerat

Det var totalt kaos, många som ville tränga sig före.
Skulle ta första sprutan och hade bokat tid. Men hade verken tid eller lust att behöva stå i minst 2 timmar i kö. Nej, så sprutan kommer inte att tas nu.

Var där efter klockan 18 och då hade avståndet mellan de köande krymt betydligt. Irritationen över planeringen var stor (vilken kunde varit betydligt bättre) men att inte respektera att fortsatt hålla avstånd borde väl inte vara så svårt, det gäller ju alla! Var där med en yngre anhörig som var där av samma anledning som övriga i kön och hon fick upprepat be de som stod nära att respektera övriga köande och hålla avstånd. Pandemin är inte över och de som vaccinerar gör ett fantastiskt jobb!

Det är väl bara att se på bilderna varför det blev så långa köer. Alla har ytterkläderna på och enligt den information jag fått tog många av sig ytterkläderna i båset för sprutor.

Jag stod och tittade på de som var färdigvaccinerade. Det var mycket lång tid mellan de som var färdiga trots att det var många vaccineringsbås. Jag tror på informationen om att många enskilda personer inte förberedde sig på rätt sätt.

Väntade utanför utgången väntade på maken såg ingen som inte var redo när de väl kom fram
Var väl inte den varmaste stället med öppen dörr

Min mamma, 88 år, fick stå i kö 1,5 timme, trots bokad tid.

Tack till dig som hjälpte till med stol så att mamma fick sitta, och tack till alla som vaccinerar!

Vill inte klaga, så tacksam för hur bra vi har det, men detta var dåligt planerat.

Inte klokt att gamla människor ska behöva stå i kö så länge. 2 timmar fick mina föräldrar vänta trots att de hade en bokad tid.

Hoppas det är bättre flöde nästa vecka när jag har bokad tid. Fick vända vid ett annat droppin i Vrigstad för någon vecka sedan på grund av kaos och stått ute över en timme.

Det verkar som drop-in-kön, gick snabbare, än för dom som hade en bokad tid…..Många gamla med en bokad tid, som snällt fick vänta😢

De äldre som skulle ha sin säsongsprutan fick den samtidigt
Så det tog ju lite tid
(Inte att de var söliga med sina kläder)
Fick en i var arm

Roligt att det är så stora avstånd där inne om man jämför med trängseln som nu är överallt. Arenor, köpcenter och så vidare är totalt överbefolkade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *