Nyheter

Ja och nej till Linus medborgarförslag

Nyheter Linus Persson i Skillingaryd skickade in ett förslag till kommunens ledande politiker om att uppmärksamma 100-åringar med blomma, flagga och ett besök.

Ingen flaggning på 100-åriga bemärkelsedagen

Linus Persson skickade i mars in ett medborgarförslag där han önskar att kommunen också uppvaktar, likt Kungahuset och Svenska kyrkan, kommunens 100-åringar. Förslaget var flaggning utanför kommunhuset Skillingehus samt blomma, tårta och besök av ledande politiker på bemärkelsedagen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott gav en liten vägledning om hur Linus medborgarförslag skulle bli och så blev det efter senaste sammanträdet. Fyller man 100 år som kommuninvånare får man besök, blomma och tårta av ledande politiker men ingen flaggning utanför kommunhuset.

– Det blir som arbetsutskottet föreslog. Blomma och tårta är okej men vi flaggar inte. Linus får delvis bifall med andra ord. Vi ska ta fram en rutin för det här, lovar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Linus Persson kommenterar:
– Det var var ju bra att det blev ett positivt besked på besöket. Men jag tycker nog allt att kommunen även ska flagga för 100-åringarna. Det går bra att flagga för kungafamiljens namnsdagar men inte någon som bott här och betalat skatt i 100 år, menar Linus Persson.

Socialnämnden fick yttra sig på förslaget i maj månad där man svarar att man ”redan uppvaktar de som är boende i verksamheten med flaggning och att man i fortsättningen även kommer att uppvakta med en blomma. Men att i övrigt anser nämnden att detta inte ligger inom deras ansvarsområden”.

Kommunledningen har hört med ordförande i pensionärsrådet kring möjligheten att deltaga och fick ett positivt svar. Ledningen bedömer att uppvaktning med blomma och tårta är genomförbart under förutsättning att en rutin tas fram och kommunledningen bedömer samtidigt att flaggning inte är genomförbart och därmed följde blev detta även kommunstyrelsens beslut.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ja och nej till Linus medborgarförslag

Den dagen jag fyller 100 år (om det nu kommer att hända) så är Hans Kungliga Majestät med familj välkomna för att fira, vad det gäller Svenska kyrkan och politiker så kan de gå någon annanstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *