Nyheter

Ja till 1,9 miljoner för extra klassrum

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde fanns extra klassrum till mellanstadieeleverna vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd med

För ett år sedan kom de på plats, nu behövs ytterligare klassrum. Arkivfoto Martina Ojala

I mars inkom barn- och utbildningsnämnden med en begäran till tekniska nämnden om ytterligare lokaler vid Hjortsjöskolan årskurs 4-6. Prognosen av inflyttningen till Vaggeryds tätort ökar och det kommer att bli akut lokalbrist inför höstterminen i år. Minst två klassrum behövs och tekniska nämnden beslutade att be om extra pengar för att hantera lokalbristen. I år planeras kostnaden uppgå till 2,1 miljoner kronor, 2023 och 2024 till 760 000 kronor och 2025 till 380 000 kronor. 

Finansieringen i driftsbudgeten av utökningen av skollokalerna innebär 1,9 miljoner kronor i etableringskostnader och den löpande hyran tilläggsbudgeteras barn- och utbildningsnämnden. 

Nu har kommunstyrelsen gett klartecken. 

– Ytterligare två moduler behövs för att klara höjden på elevkullen i Vaggeryd. Vi godkänner 1,9 miljoner till modulerna från vår sida, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Innan allt är klart och upphandling kan göras ska kommunfullmäktige lämna ett positivt besked. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ja till 1,9 miljoner för extra klassrum

Hur många barn är det som ska gå i modulerna till hösten? Någon som vet? Är alla 4-6 där eller finns tillgång till andra lokaler också ?

Vad är planen för skolgården tillhörande dessa moduler för årskurs 4-6? Nu ska det till ytterligare minst 50 stycken elever! Är det ens lagligt att ha en så undermålig och liten skolgård till så många elever? Det är som gjort för konflikter, och flera allvarliga incidenter har ju redan hänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *