Nyheter

Ja till att göra bowlinghallen tillgänglig

Nyheter Vid tekniska nämnden fanns Vaggerydsförslaget gällande att handikappanpassa bowlinghallen i Skillingaryd. ”– Vi föreslår att vi ska kunna hjälpa till med detta”, säger tekniska nämndens ordförande Kenth Williamsson (S)… 

Tekniska nämnden godkände sitt remissvar och lämnade över det till kommunstyrelsen för vidare handläggning. 

Kenth Williamsson (S);
– Vi föreslår att vi ska kunna hjälpa till med detta. Det ges i uppdrag i samband med att kultur- och fritidsnämnden har en dialog med verksamhetsutövare. Vi hjälper till och utreder. 

Olof Sjöholm (C), vice ordförande i nämnden:
– Det vi bestämt är att vi tar fram en utredning och ser om det är möjligt. Vilken nivå handlar det om. Toalett och omklädningsrum är inte heller tillgängliga för alla så det är inte bara trapplösningen. När vi har ett förslag tar vi ställning till det. 

Under sammanträdet lämnades förslaget: ”Att bygg bort hinder för funktionsnedsatta är inte helt okomplicerat i denna lokal då den finns i ett källarplan med endast en trappa som primär kommunikationsväg. Inom lokalen finns också ett flertal nivåskillnader. Status på omklädnings- och hygienutrymmen är oklar och en dialog är nödvändig med verksamhetsutövaren för att klargöra ambitionsnivån. En mer långsiktig lösning med denna lokalisering behöver kanske också utvärderas i samband med detta, ställt i relation till erforderliga åtgärder. En komplett åtgärd för att avhjälpa hinder kräver en stor investering som måste hanteras i budgetberedningen för kommande perioder. Tekniska nämnden disponerar inga utpekade medel för dessa åtgärder”. 

Taggar

Dela


Läs mer

Förslaget: Gör bowlinghallen tillgänglig för alla

3 reaktioner på Ja till att göra bowlinghallen tillgänglig

Om bowlinghallen ska flytta så är det en fråga för föreningen tillsammans med kultur och fritidsnämnden. Det låter som Lars har ett ärende att driva på nästa sammanträde.
Det finns inget intresse från tekniskas sida att bygga om utifall bowlinghallen skulle flytta.

Frågan var uppe från föreningens sida för några år sen och vi vore dumma om vi inte frågade. Och jag väckte frågan i beredningen, nu missar jag troligtvis nämnden på tisdag men det kommer fler tillfällen.

Jag tycker att man ska titta i ett större perspektiv. Föreningen som driver den ville för några år sedan flytta den till lämpligare lokaler. Blir nog knappast dyrare än att bygga om nuvarande lokalisering skulle jag tro. De hade då ett mycket bra förslag som man nog kunde ”damma av” och titta på. Självklart ska alla kunna delta i vårt föreningsliv dessutom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *