Nyheter

Ja till nya villatomter i Byarum

Nyheter Arbetsutskottet i kommunstyrelsen ser positivt på ny detaljplan och 17 villatomter i Byarum.

Kommunen säger ja till nytt villaområde i Byarum

Ansökan från privat aktör har inkommit om att få ett planbesked gällande 17 villatomter med en genomsnittlig areal på 1000 kvadratmeter. Planområdet ligger nordväst om Byarums samhälle och det finns ingen bebyggelse där idag.

– Positivt. Spännande att någon annan vill bygga, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen och lämnar ett positivt besked till Ammelund i Byarum.

Enligt Länsstyrelsen och Skogsstyrelsens underlag föreligger inget naturvärde inom området och marken är före detta åkermark och området utanför besår av produktionsskog samt att området inte ligger inom strandskydd. Bullerutredning bör dock göras då Ammelund ligger i närheten av både järnväg och E4:an. Några fler utredningar bör göras innan start och denna kostnad hamnar på strax över 170 000 kronor och innefattar bland annat en grundkarta, arkeologisk utredning och fastighetsförteckning. Kommunstyrelsens arbetsutskott anser att marken är lämplig till villaområde och lämnar ett positivt besked.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Ja till nya villatomter i Byarum

Svar till VADDÄSNÖRÖJNING det är synd att du inte se det goda att samhället kan utvecklas på olika när det gäller mörkret på gångvägen finns det gatlampor Bussförbindelse är det i dag i BYARUMS samhälle ca 0:5 km från villaområdet kan ny linje göra det bättre
Kanske du också kan bosätta dig där

Flytta inte eller bygg nytt o flytta till Byarum om du har barn eller är gammal och behöver kollektivtrafik!

Här stannar varken tåg, eller finns bussförbindelser ( 2 bussavgångar på lördagar och INGEN på söndagar! på vardagar kan du kanske klara dig med några fler, typ 3 åt vardera hållet…

Här finns inte heller nån upplyst cykelväg, utan det är kolsvart mörker 4 km längs en lika kolsvart skog!

På vintern får man i såfall promenera ca 5 km på dåligt snöröjd kolsvart cykelväg
Har du barn så är det ett evigt skjutsande/hämtande/lämnande med bil dom gäller!
Har du barn i gymnasieåldern, så får de inte heller skolskjuts till Fenix, och första kollektiva bussen går kl 8 på morgonen till Vaggeryd!

Så tänk efter både en, två och 3 ggr INNAN, om du/ni tillhör gruppen ”barnfamilj, eller familj med gymnasieungdomar i Vaggeryd!

Tänk nu politiker
Tågen behövs på landet
Vi ska åka mindre bil utan varken tåg eller buss på landet

Står att nära till tåg ???.stannar dom ens längre i byarum o bratteborg för det togs väl bort för att spara tid o pengar.

Det är många många år sen som det stannade några tåg i Byarum, Bratteborg eller Ekeryd…

Det går inte ens någon buss där heller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *