Nyheter

Ja till planbesked

Nyheter Arbetet påbörjas med att göra en ny detaljplan för Sörgårdsområdet i Skillingaryd

Arkivfoto

– Vi ställer oss positiva och kommer att göra en plan. Vi ska se vilka exploatörer som finns, det får vi ta beslut om senare. Men vi säger ja till ett planbesked här i kommunstyrelsens arbetsutskott, berättar Gert Jonsson (M).

I tjänsteskrivelsen finns följande information; Kommunen gör en bedömning att detaljplanen ska handläggas med utökat förfarande, eftersom hela området inte finns utpekat i kommunens översiktsplan för bostadsändamål. Planarbetet antas vara av allmänhetens intresse till följd av bland annat möjligheter till rörligt friluftsliv, områdets kvalitéer avseende dagvattenhantering samt områdets koppling till det nationella intresset för jordbruksnäringen. Planen handläggs enligt reglerna i plan- och bygglagen.

I samband med kommande detaljplan behöver ett flertal frågor utredas för att säkerhetskälla lämpligheten med hänsyn till bland annat naturvärden, ekosystemtjänster, jordbruksnäring samt dagvattenhantering. Positiv planbesked innebär ingen garanti för genomförande avseende inskickat förslag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *