Nyheter

Ja till renoveringspengar

Nyheter Under kultur och fritidsnämndens möte i tisdags sa man ja till bidrag för Grönelund. Nu ligger avgörandet hos Boverket.

Skillingaryds Frisksportklubb ansökte förra året om bidrag till att rusta upp samlingslokalerna vid friluftsgården Grönelund i Skillingaryd. Men tyvärr beviljade Boverket inga pengar till upprustningen.

Nu söker föreningen på nytt hos Boverket och Vaggeryds kommun. Kostnaden för upprustningen av lokalerna uppgår till 882 000 kronor och för att föreningen ska få igenom ansökan hos Boverket ska Vaggeryds kommun säga okej först.

Enligt Boverkets regelverk kan Boverket lämna bidrag på halva renoveringssumman under förutsättningen att kommunen bidrar med 30% av totalsumman och föreningen själva de återstående 20%.

– Ja, vi har sagt ja till detta. Hoppas att Boverket gör detsamma i år, säger kultur- ochritidsnämndens ordförande Ewa Magnusson (L).

– Grönelund utgör en väl fungerande mötesplats som upplåts för olika samlingar, såväl internt i föreningen som till externa hyresgäster, avslutar Ewa.

Hur finansieringen av det kommunala anslaget skall ordnas blir en fråga mellan kommunen och föreningen och efter det att Boverket har fattat sitt beslut.

Sara Mejving

Friluftsgården Grönelund behöver rusta upp samlingslokalerna

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *